lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2015

Av Elin - 19 april 2015 15:59


Jag älskar verkligen söndagarna när Ung cancer har sina pärldagar. Det är verkligen ett prefekt sätt att tillbringa en söndag på. Att möta upp en fin vän, tillsammans gå och pärla armband till Ung cancer och sitta där i några timmar och snacka och pärla för välgörenhet. Istället för att bara sitta i mjukiskläder hemma och ha tråkigt. Nu kommer man liksom ut lite och träffar folk. Idag gick jag med Sunna, det har blivigt lite av vår grej nu. Trots att vi träffades i tisdags så kändes det som att vi inte kunde sluta prata och det känns verkligen som att vi pratar om 100 olika saker varje gång vi ses, sjukt vad mycket vi hinner med haha! Idag satt vi iallafall och pärlade i tre timmar, vanligtvis så brukar vi försöka sitta alla fyra timmar, men inte idag. Men skit samma, vi båda fick ihop ett gäng med armband och vi hade grymt trevligt så det gjorde ingenting för mig att det blev en timme kortare haha. Nu har jag kommit hem och nu direkt när jag publicerat detta inlägg så ska jag öppna min bok som jag började på igår, Harry Potter haha. Kunde inte hålla mig längre från att läsa om dem. Nä vänner, Harry kallar. Kram på er!

Av Elin - 19 april 2015 13:45


Äntligen så har jag hittat ett par nya ridbyxor! Vet inte hur länge jag har varit på jakt efter ett par nya ridbyxor nu, men igår så fick jag äntligen hem ett par som jag tänker behålla. För mig så är det inte lika lätt att hitta "rätt" ridbyxor då jag måste ha jodphurbyxor. Det börjar komma in flera modeller runt om och i flera olika färger, men fortfarande så går det inte alls att jämföra med smala ridbyxor som finns för 199 kr lte överallt och i alla möjliga färger och former nästan. Så för mig blir det ett projekt varje gång jag vill ha ett par nya ridbyxor. De måste passa bra, måste vara i rätt material och det värsta är att det är en omöjlighet för mig att köpa ridbyxor för under 500-lappen. Denna gång så var jag iallafall på jakt efter ett par beiga, vet inte varför men har fått någon crush på beiga ridbyxor-sjukt snyggt! Har googlat runt lite och hamnade tillslut på Kapson-häst och ryttarutrustning. En butik som fysiskt ligger nere i Skåne, men där jag kunde klicka hem ett par ridbyxor via nätet. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle våga chansa, men tillslut så skickade jag iväg en beställning. Priset blev strax över 900, men det kändes värt det då det ändå hade blivigt dyrt vart jag än hade köpt dem. Jag är sjukt nöjd med dem, lite småfinesser som jag helt enkelt får stå ut med men jag tror nog att jag vänjer mig. längtar tills jag får inviga dem!

Av Elin - 18 april 2015 15:08


God eftermiddag på er fina ni. Just hemkommen efter några timmar i Vällingby. Kom på nu att jag faktiskt hade kunnat åka till stallet och pussa på Jissa istället för att bara sitta här hemma resten av dagen, men nu orkar jag inte ta mig någonstans så jag får pussa extra mycket på henne på tisdag istället. Jag känner verkligen att jag har fikat extremt mycket denna vecka och har lyckats pricka in en dejt var med två av mina vänner som jag inte träffar lika ofta, effektivt haha! Idag var det en av de två dejterna, denna gången med Mimmi. Det var sjukt länge sedan som vi sågs och vi har försökt att få till något i flera flera veckor, men nu så lyckades vi hitta några timmar där vi båda kunde iallafall. Det blev en fika på Waynes och så massa prat om jobb, lägenheter och hästar. Typ det vanliga som vi brukar prata om haha. Det var väldigt mysigt att ses igen och jag hoppas att det inte dröjer ett halvår innan nästa gång. Nu ska jag sätta mig och läsa Ridsport som jag har sparat på under veckan, kram kram!

En chai latte och en blåbärs smoothie-mums!

Av Elin - 18 april 2015 11:03


Hej på er fina ni. Tog en lång sovmorgon idag, inte riktigt så lång så jag vaknade nu men sov längre än vad gjort under veckan. Idag planerar jag att åka till Vällingby för en kaffe med Mimmi och sedan åka ned till Spånga för att hämta ut ett paket som jag väntat på. Så skönt att få vila huvudet från plugg och stress känner jag. Det är när man har saker att göra hela dagarna från måndag-fredag som man uppskattar helgerna mer haha. Jag startade iallafall helgen igår kväll hemma hos Lisa där vi åt pizza, tittade på musikal och pratade om allt mellan himmel och jord. Denna vecka har jag verkligen haft kvalitetstid med ett helt gäng av mina fina vänner som jag har i mitt liv Jag vet att jag har sagt detta förr men jag älskar verkligen mina kloka, flummiga, knäppa, kärleksfulla vänner. Är så tacksam över att jag har så många fina vänner. Man kan ju undra ibland vad jag har gjort för att få ha just dem i mitt liv <3. Men iallafall, det var en jättemysig kväll hemma hos Lisa. Musikalen vi tittade på denna gång var Rent, alltid lika bra och ännu bättre blev den med en katt spinnandes vid fötterna i soffan, en fin vän och en kopp te. En bättre fredagkväll får man nog vänta länge på hihi. Tror jag kom hem strax innan 00:30 och sedan var det bums i säng! Var så trött så jag nästan höll på att glömma bort att borsta tänderna haha. Nu ska jag nog göra en kopp te och ta det lite lugnt innan jag måste promenera till bussen. Återkommer!


Av Elin - 17 april 2015 16:58


NU är jag hemma efter lite plugg och äventyr under dagen. Idag när jag vaknae så undrade jag hur denna dag skulle se ut. Var så yr, hade ont överallt och min ork var ungefär på den nivån att jag blev trött av att bara gå upp för fem trappsteg. Men jag ignorerade det, åkte till Vånkan och köpte en chai latte på vägen. Sakta men säkert så blev det väl lite bättre, men tröttheten har hållt i sig hela dagen. Vi har försökt att plugga på idag, men jag tror att både jag och Vånkan var lite fredagströtta. Man är liksom inte van vid att sitta 6 timmar 5 dagar i streck och plugga haha. Strax innan 15 iallafall så gav vi upp och jag blev upphämtad av mamma. Vi bestämde oss för att åka förbi en lägenhet i Solna som ligger ute just nu och sedan på vägen hem så lyckades vi få punka! Alltså, suck! Både jag och mamma var brutalt kissnödiga, men det fanns inte en chans att bara åka vidare, utan det var bara att börja hjälpa åt att byta däck i regnet! Efter cirkus en timme så tror jag att vi äntligen kunde ta oss hemåt, då kluckade det i mina öron kan jag säga haha! Nu håller jag på att byta om och strax ska jag bege mig hem till Lisa där vi ska fortsätta med vårt musikalmaraton. Blir nog hemma ganska så sent ikväll, men vi får se. Ha en toppenfredag nu. Kram!


Av Elin - 16 april 2015 20:14


Hej på er vänner. Oj vilken lång dag det har varit idag. Igen haha. Dagen har gått i ett och har haft både ups and downs, som alltid kanske. Klockan stod på 8 och en timme senare så befann jag mig hemma hos Vånkan idag igen för plugg. Nästan hela förmiddagen så var jag sjukt bitter av massa olika anledningar och allt kändes så himla motigt. Hade inte lust till någonting alls, speciellt inte att plugga haha. Men det var bara att bita i det sura äpplet och sätta igång, tur att man har en bra studiekamrat iallafall ;). Vi var ändå ganska så ambitiösa idag, några saker är avbockade och imorgon kör vi sista ruschen innan helgen! 


Åkte hem till Spånga vid 15, duschade i expressfart och strax efter 16 så blev jag upphämtad av Fillan och så fortsatte vi mot Sollentuna för att äta middag tillsammans. Det var ett himla bra tag sedan som vi sågs så det var verkligen på tiden att uppdatera varandra om våra liv. Varje gång vi ses så slås jag av att jag har en sådan tur som forfarande har kontakt med Fillan. Tänk att vi lärde känna varandra när vi båda var 3 år och fortfarande är så bra vänner. Helt fantastiskt! Vi satte oss på Garden och intog vår middag och det blev även efterrätt. Det blev prat om lägenheter, om jobb och om våra familjer. Men det roliga är att vi inte kom in på hur vi själva mådde kom jag på nu haha. Det var iallafall urmysigt att ses igen och vi båda sa det att vi skulle försöka göra detta oftare. På hemvägen så blev det lite sightseeing i Sollentuna och Kista innan vi började hitta hem igen haha, men nu är jag iallafall hemma efter en toppenkväll! Nu-dags för TV och en kopp te hihi!


Till middag för mig blev det lammfärsspett med klyftpotatis, sallad och tsatsiki-mums!


Till efterrätt blev det blåbärspaj med vaniljsås och en chai latte-inte lika mums men ändå ok!


Av Elin - 16 april 2015 08:10


Som varje år detta datum så tänder jag ett ljus för dig. Trots att det har gått 8 år sedan som du försvann i mitt liv så går det inte en dag utan att jag tänker på dig. Du var mitt allt. Alla de tidiga mornarna som jag kom på helgen och alla de sena kvällarna när du gnäggade hej då till mig. Plötsligt en dag så fanns du inte där längre. Det gjorde så ont och fortfarande så kan saknaden efter dig bli för stor. Jag är så otroligt tacksam över den tid vi hade tillsammans. Jag hoppas  du har det bra på de eviga gröna ängarna och jag hoppas att du tog väl hand om Halla när hon kom. Hälsa henne från mig.

 

Tack för det du har gett mig. Men allra finaste vän.


Av Elin - 15 april 2015 11:55


Jag vet att jag fortfarande är ung, men jag längtar på något vis tillbaka till när jag var ännu yngre. När jag gick i gymnasiet och när jag hängde i stallet mer än vad jag var hemma. Jag skäms egentligen över hur negativ och bitter jag var, men jag längtar tillbaka till känslan av att folk trodde på mig. Men de som trodde på mig då tror jag att jag har skrämt bort. De pallade inte med mig då och nu har de flesta skapat sig ett annat liv. Jag hittade en gammal kommentar på facebook där en av mina gamla ridlärare skrev att jag borde skaffa mig en välutbildad fin dressyrhäst och kvala in till landslaget.


Nu tror jag på mig själv. Nu vill jag. Jag vill satsa. Jag vill utvecklas. Jag vill visa vad jag kan. Samtidigt som jag kanske egentligen inte vågar, så finns det nästan bara en sak som är i mina tankar just nu. Ridning. Oavsett hur läskigt jag tycker att det är att tävla, så vill jag. Jissa har gett mig så otroligt mycket självförtroende den senaste tiden. Men det känns som att det är för sent. När jag väl fick chansen och hade ett helt gäng som trodde på mig för fem år sedan, så vågade jag inte visa att jag ville satsa. Jag ångrar mig. 


Vad vill jag säga med detta? Att jag har satt upp ett mål inför hösten. Att oavsett hur läskigt jag tycker att det är, så ska jag anmäla mig till minst en klubbtävling nästa termin. Troligtvis så kommer jag hitta en ny stjärna efter Jissa och förhoppningsvis så behåller jag detta självförtroende till hösten. Drömmen skulle vara att skaffa egen häst och hitta någon som tror på mig igen för att kunna satsa, men den drömmen får nog vänta lite. Just nu ska jag njuta av den tiden Jissa och jag har kvar med varandra, suga åt mig alla positiva ord och försöka behålla denna känsla i kroppen till nästa termin.


Jissa och jag för fem år sedan. Jag har lärt mig så mycket om mig och min ridning sedan dess.

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards