lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2015

Av Elin - 6 april 2015 20:37


God kväll på er vänner. Har precis landat isoffan efter en hel dag på vift. Med tanke på att jag gick och la mig sent igår kväll och gick upp tidigt idag så är jag grymt trött nu känner jag. Ska äta upp min Ben and Jerry´s, titta lite på TV och sedan väntar sängen tror jag minsann. Egentligen så borde det vara helt omänskligt att få ned mer i min mage efter kvällens påskfirande, men suget är för stort för att ignorera hehe. Dagen började iallafall med plugg. Åkte till Vånkan så jag var där vid 10, sedan satt vi och pluggade nästan hela tiden fram till klockan 15. Eftersom vi lovade vårhandledare att mejla in lite justeringar på vår C-uppsats under morgondagen eller onsdag så var det bara att glatt sitta och skriva idag, trots annandag påsk och röd dag. Bortsett från lite kaos i slutet då vi båda bara ville ge upp så gick det ändå rätt så bra. Det är alltid så att vi känner att vi inte gjort tillräckligt, men i slutet av dagen så inser vi ändå att vi fått ganska mycket gjort.

Böcker, papper och datorer överallt, men så ska det var när man skriver C-uppsats hehe.


Strax efter 15:30 så mötte jag upp mamma vid Spånga station och så åkte vi sedan vidare till Vaxholm för lite påskfirande hos mormor och morfar. Vi åt gott, drack gott och pratade en hel del. Jag letade påskägg och ja mormor, det var kul-fast jag vet faktiskt vart fågel fisk eller mitt emellan är hihi. Mamma och jag var iallafall där i några timmar och sedan tackade vi för oss. En av de roligaste sakerna att komma hem till mormor och morfar varje högtid är allt pynt, alltid är det något nytt som man upptäcker trots att pyntet är gammalt. Men det är som att kliva in på ett museum varje år. Dels för att man får så himla mycket inspiration hur man själv ska pynta när man flyttat hemifrån och dels för att det finns så himla mycket att titta på hihi. En trevlig kväll var det iallafall och på vägen hem så hade jag och mamma disco i bilen och sjöng med till massa bra låtar, härligt avslut på årets påsk!

Påskdukat


Lite påskmat


Sjukt söt blomkruka!


Vi var tvungna att stanna till på pålsundsbron för att fota solnedgången, älskar skärgården! <3

Av Elin - 5 april 2015 13:46


Hej på er vänner. Var tvungen att kolla i almanackan när jag skrev rubriken, hade verkligen ingen koll på vilken veckodag det är idag, illa! Åh vad trött jag är på att sova dåligt om nätterna. Vaknade vid 4 inatt och låg och snurrade runt i sängen i flera timmar innan jag tillslut somnade om. Fina drömmar drömde jag iallafall när jag väl sov, så fina så jag blev sjukt besviken när mamma väckte mig. Drömde om hästar och lycka. Såklart hihi. Mamma och jag åkte iallafall iväg strax innan lunch till Täby centrum, har inte varit där på flera år och mamma hade lust att åka till något annat köpcentrum än Vällingby eller liknande. Jag har ju av någon konstig anledning ingen som helst lust att åka till köpcentrum och shoppa vanliga vardagskläder längre, utan ska jag spendera pengar så vill jag bara göra det på hästprylar och konsertbiljetter just nu. Men jag gav det en chans till idag och följde med mamma, men redan efter första affären så ville jag hem. Eller åka förbi någon hästaffär men som såklart har stängt idag. Fick iallafall med mig en Ben and Jerry´s hem, man får vara glad för det lilla hehehe. Nu har vi precis kommit hem, har plockat lite i mitt rum och planerar att sätta på sista säsongen av Svensson Svensson, älskar verkligen den serien, nostalgi! Nä vänner, nu ska jag dricka lite påskmust och sedan slappa resten av dagen. Kram på er!


Under tiden mamma provade kläder så var jag inne på hästnet och drömde mig bort hehe.

Av Elin - 5 april 2015 01:15


Ibland är det fint att se tillbaka. Att lyssna på musiken som spelades om igen på radion när man var yngre. Att titta på gamla bilder. Att helt enkelt minnas tillbaka på den fina tid man redan har haft. Sin barndom. Att minnas alla fina stunder när alla barn i området lekte tillsammans, när det största problemet var att man blev hämtad för tidigt på fritids, när man grillade korv vid sjön mitt i vintern med farmor och farfar eller badade i deras pool och plockade krusbär på deras tomt på somrarna, alla middagar med barndomsvännerna, alla utflykter man gjort med familjen, ja ni fattar vad jag menar. Jag är så tacksam över den fina barndom jag har haft och ibland så krävs det så lite för att man ska minnas tillbaka. En doft, en låt eller en händelse som gör att man minns exakt hur man kände då. När jag minns tillbaka på min barndom så kan jag inte bli något annat än lycklig. Jag har haft en otrolig tur.


Just nu så orkar jag inte riktigt vara i verkligheten och i nuet. Det känns lite för mycket. Massa känslor som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Så jag ska nog stänga ned datorn nu och lyssna på mina gamla Spice girls eller Backstreet boys favoriter, krama om min gamla mjukishund och somna till alla fina barndomsminnen.

God natt.





Av Elin - 4 april 2015 21:31


Av Elin - 4 april 2015 18:53


Hej på er. Påskafton idag, här hemma har det inte hänt mycket kan jag säga. I år har jag inte haft någon påskkänsla alls då typ alla våra påskgrejer är ute på landet. Hörde att det också varit fullmåne inatt, kanske därför jag inte kunnat sova, tycker inte att jag brukar påverkas av det, men tydligen inatt. Vaknade vid 5 och kunde inte somna om på några timmar, sjukt frustrerande! Idag har jag inte gjort många knop heller kan jag säga, suttit inne i mitt rum och tittat på gamla serier exakt hela dagen. Varit yr även idag, det går lite i perioder och nu verkar det som att det inte riktigt vill ge med sig. Menmen, hoppas att det gå över under denna helg så jag kan köra på även nästa vecka! Hoppas ni har haft en mysig dag. Imorgon funderar jag på att åka till stallet och kolla på fina hästar och på måndag ska jag och Vånkan plugga för att sedan på kvällen åka till Vaxholm med familjen för lite påskmiddag. Hos mormor och morfar brukar det alltid vara påskpyntat varje år, så kanske får lite påskfeeling då iallafall ;). Nu ska jag titta vidare på serier, glad påsk och ciao!


Påsk hos mormor och morfar förra året.

Av Elin - 3 april 2015 17:18


Hej på er fina ni! Vilken slappardag jag har haft idag. Väl behövligt, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det är lite tråkigt. Somnade vid 4 inatt av någon märklig anledning så har inte sovit många timmar inatt kan jag säga. Det kanske är anledningen till att jag har varit lite låg och ganska så yr idag. Jag tror också ärligt talat att jag fick en liten käftsmäll igår när jag klev in på radiumhemmet. Har inte alls tänkt på cancer sedan jag var där sist, men helt plötsligt när jag faktiskt för första gången såg ungdomar i min ålder med skalliga huvuden och en CVK under nyckelbenet så var det som att alla minnen kom tillbaka till mig. Idag på långredagen så var det tre år sedan som vi hissade flaggan för mig då jag hade min allra sista cellgiftsbehandling. En bra dag att minnas egentligen, men det går ju inte direkt att förtränga alla jobbiga minnen heller. Tiden läker alla sår säger man ju, men ärren sitter fortfarande kvar. Både de psykiska och fysiska. Är så otroligt tacksam över att jag fortfarande kan njuta av livet, trots att det ändå kan kännas ganska så tungt ibland. Men så är det, livet kan inte vara en dans på rosor jämt. Vet inte riktigt vad jag vill säga med det mer än att ni ska ta hand om varandra och aldrig ge upp. Nu måste jag klä på mig lite mer finare kläder då vi tydligen får gäster snart. Jag säger det igen, ta hand om varandra och ha en toppenkväll. Kram!

Flaggan i topp på långfredagen 2012

Av Elin - 3 april 2015 13:30


Jag har verkligen tänkt på den mycket de senaste veckorna. Jag har ofta fått höra genom mina år på hästryggen att jag ska ta tillvara på den ponnytid jag har. Tiden går så otroligt fort och ponnytiden får man aldrig igen sen när man gått över till att rida häst. För mig så dröjde det 16 år innan jag hoppade över till en storhästgrupp. Jag har under de senaste åren fått möjlighet att prova stor häst lite då och då trots att jag ridit i ponnygrupp och kanske är det därför som jag inte tycker att detta hopp var någon big deal. När jag minns tillbaka på min ponnytid så måste jag säga att jag faktiskt inte saknar den. Jag saknar inte alls alla dessa kaoslektioner när ryttarna flyger som vantar då ponnyn hoppar på stället, kör rodeo, skenar varv på varv i ridhuset eller de gånger när man står i spiltan eller boxen och brottas med en ponny som bits, sparkas och knuffas. Jag har självklart lärt mig så otroligt mycket på ponny och är så tacksam över att jag har haft så fina ponnyvänner att pussa på när allt har känts tungt genom åren, men herregud vad jag är glad att den tiden är över.


Nu har jag kanske inte ridit stor häst så fruktansvär länge, men jag känner ändå en enorm skillnad. Det är så otroligt mycket roligare att rida häst än ponny, jag tycker att jag får en helt annan känsla i ridningen när hästen går bra och jag känner även det tydligare när jag rider häst. Lektionerna är så mycket lugnare och harmoniska vilket gör att det är så mycket lättare att koncentrera sig på sin egna ridning och det känns verkligen som att jag får ut mer av ridningen nu än förrut. Trots mina höga krav på mig själv så kan jag ändå tydligare känna vad som gick bra och vad som gick dåligt under ett ridpass vilket gör att jag lär mig så otroligt mycket. Nu vill jag lära mig mer och prova nya hästar eller andra utmaningar, men när jag red ponny så kändes det som att jag bara satt och nötte på samma gamla problem vecka in och vecka ut. Att jag nu också rider i en grupp där jag är en av de yngsta tror jag ger mig mycket också, just nu. Jag har insett att jag kanske inte är så vuxen och mogen i vissa lägen som folk tror, utan att jag fortfarande är ganska så ung och dum ibland vilket kan kännas skönt då jag nästan alltid har varit äldst i mina tidigare grupper. Så ja, ponnytiden har gett mig mycket men att rida häst är så sjukt mycket roligare och givande!


Jag på en av mina gamla favoriter Eloge, december 2008

Av Elin - 2 april 2015 15:27


Hej på er vänner. Trots att jag håller på att nästan klättra på väggarna här hemma av tristess så inser jag ändå nu att det nog är ganska så bra att jag inte har någonting speciellt för mig resten av dagen. Vaknade upp vid 10 idag och har varit yr sedan dess och orken som jag har haft denna vecka är totalt borta idag. Är jobbigt att gå upp för trapporna upp till ytterdörren här hemma liksom. Men trots dålig energi och yrsel så har jag ändå tagit mig till Radiumhemmet efter lunch för att ta några blodprov. Jag hoppas verkligen att läkarna via dessa blodprov kan se om och i så fall vad som kan vara skumt med mig, eftersom denna yrsel har pågått i några månader nu och har blivigt värre de senaste veckorna. Hade lågt HBvärde sist jag var på Radiumhemmet vet jag, så har tagit om det och tagit lite andra prover idag. Gick hyfsat bra att ta blodprov idag, ett stick i armväcket och ett stick i fingret, sedan var det klart. Annars så har det inte hänt så mycket mer idag, känner att mitt psyke går ganska mycket upp och ned just nu av olika skäl. Men jag hoppas att jag snart känner mig lite mer stabil, just nu är det mycket stress överallt. Att bropå stress så ska jag nu varva ned och läsa min ridsportstidning som jag fick i brevlådan tidigare idag. Kram på er!


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards