lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2015

Av Elin - 10 april 2015 15:42


Freeeeedaaaaag, äntligen! Fint väder är det också! I morse när klockan ringde så mådde jag illa och rummet snurrade som in i helskotta. Låg kvar ett tag i sängen för att det värsta skulle få lägga sig, men helt bra är det fortfarande inte. Sjukt jobbigt och frustrerande att denna yrsel inte vill ge med sig. Men iallafall, det var bara att gå upp och dricka en kopp te, sedan kom Vånkan hit för veckans sista pluggdag. Vi har dock inte varit så jätteproduktiva idag, båda har varit sega och inte haft någon lust alls till att plugga, men vi fick iallafall gjort det vi skulle ha fått gjort och det är ju alltid något :). Vid 13:20 så gick vi ned till Spånga station tillsammans och skildes åt där, jag åkte vidare för ytterligare en arbetsintervju.


Denna gång så var jag säker på redan efter 15 minuter att jag inte ville ha jobbet. Helvete vilken kass intervju det var! De hade i princip redan besämt sig för att de inte tyckte om nyexaminerade förskollärare, satt och snacka om allt som nyexade kan göra fel och vad som egentligen gäller ute i verksamheten. Nästan allt jag sa vände de mot mig och när vi började prata om min funktionsnedsättning så blev de jättenervösa för om jag skulle kunna klara av att jobba med små barn eller över huvud taget hur det skulle gå till att jobba tillsammans med sina kollegor. Jag säker tack till min VFU-plats ännu en gång som tog emot mig med öppna armar trots min funktionsnedsättning! Alltså, jag känner mig så värdelös, så okompetent, som att jag valt fel yrke och att jag aldrig kommer klara av uppdraget som förskollärare. Herregud, jag är bara 23 år, vad hade det förväntat sig? Att jag ändå trots mina unga år skulle dyka upp där med 30 års erfarenhet!? Är så arg och besviken! Nu taggar jag istället till nästa intervju som är om lite mer än en vecka och så glömmer jag bort denna mardrömsintervjun. Vilken tur att jag ska på konsert ikväll så jag får något annat att tänka på!


Av Elin - 9 april 2015 19:42


God kväll på er vänner. Shit vad seg i huvudet man blir av att gå på intervjuer kors och tvärs. Så himla mycket info och intryck och varje gång man går därifrån så har man ungefär 1000 tankar som snurrar runt i huvudet. Just nu så vill jag bara ha ett jobb så jag kan släppa den delen av mitt liv för tillfället. Har en till intervju imorgon och en till om ca 10 dagar, den sista är den förskolan som jag hoppas extra mycket på just nu. Vill verkligen jobba där och det skulle vara så himla perfekt! Men vi får se, ber en bön till Gud att allt ska lösa sig. Dagens intervju gick iallafall bra tror jag, de verkade nöjda och jag kände mig nöjd. Sjukt svåra och vissa väldigt konstiga frågor, men då är jag uppvärmd inför de kommande intervjuerna. Känns som att frågorna kan inte bli svårare än vad de var idag! Som tur är så känner man sig tryggare och tryggare i sin roll och allt som jag säger är ajg så sugen på att få visa i verkligheten så de inte bara är tomma ord. Kan jag inte bara få skriva på det där anställningsavtalet och få börja jobba någon gång!? Börjar bli lite otålig nu haha. Nä vänner, ha en bra kväll nu. Själv ska jag titta vidare på Halv åtta hos mig!


Gammal bild

Av Elin - 9 april 2015 13:55


Tjenixen alla snyggingar! Tittar in här i expressfart innan jag ska börja klä på mig lite bättre kläder och torka håret. Idag vaknade jag upp och var på riktigt bra humör, egentligen utan anledning men vem behöver en anlednig för att vara på bra humör? ;) kanske för att det är varmt och fredag imorgon. Vånkan kom iallafall hit vid 9 och vi har suttit och pluggat på C-uppsatsen tills för 30 minuter sedan kanske då jag ska iväg på min fjärde arbetsintervju. Idag när vi satt och pluggade så började jag känna ganska så mycket stress över vårt arbete, trots att vi ändå ligger bra till så går veckorna så sjukligt fort. Hur tusan ska man hinna göra allt i rätt tid samtidigt som man vill gå på arbetsintervjuer och lägenhetsvisningar!? Menmen, det löser sig så småningom. Nu har jag precis hoppat ur duschen och sitter här i vardagsrummet i morgonrock och handuk i håret, ska iväg till Bromma för ännu en arbetsintervju som sagt. Så morsning korsning och goodye säger jag så länge, så återkommer jag senare under dagen, kram!

...

Av Elin - 8 april 2015 20:30


Att det ska vara så svårt att fokusera på just mitt liv. Varför måste jag hela tiden känna att det är mitt ansvar att göra något åt situationen? Varför känner jag mig hela tiden så otroligt otillräcklig?


Det går inte att rädda hela världen Elin, när ska du förstå det och börja fokusera på dig själv istället.


Av Elin - 8 april 2015 17:19


Oj vad trött jag är. Har nu kommit hem efter min tredje arbetsintervju, precis proppat i mig lite mat och planerar att sitta här i soffan resten av dagen. Skulle kunna somna på stört känner jag haha. Tog en promenad på kanske 20 minuter till förskolan i eftermiddags, ganska så mysigt faktiskt trots lite småont i fötterna och motvind hela vägen. Mysigt också då jag gick samma väg som jag gjorde när jag var liten. Var på intervju på förskolan som låg brevid mitt gamla fritids som jag gick på när jag var liten, nu för tiden så är allt förskola men det var så nostalgiskt att gå uppför den branta backen som gick till förskolan och titta på alla hus. Många fina och knäppa minnen kom upp trots att det var cirka 14 år sedan som jag var där haha. Intervjun gick bra tror jag, det kändes väldigt bra iallafall. Det var kul att få se hur förskolan såg ut och hur de jobbar. När jag gick på fritids där så avskydde vi förskolebarnen då vi ville leka på deras gård men inte fick om de var ute haha. Nu är jag iallafall taggad inför morgondagens intervju. Börjar redan nu känna mig tryggare i mig själv trots att jag bara har gått på tre intervjuer. Längtar verkligen tills den dagen då jag skriver på anställningsavtalet och får börja jobba på riktigt! Nu vänner så måste jag gå och hitta något gott att dricka, kram på er!


Av Elin - 8 april 2015 13:45


Tjenixen alla fina. Herregud vad dagarna går fort just nu alltså! Ärligt talat så känner jag mig inte så jättestressad, men jag drömmer stressdrömmar om nätterna och kan sen inte somna om när jag vaknat mitt i natten. I natt så vaknade jag klockan 3och låg och försökte somna om i två timmar ungefär, fruktansvärt jobbigt! Det kanske är någon omedveten stress som jag har över allt just nu. Trots lite för lite sömn inatt så gick jag upp 08:30 för att hinna bli lite människa innan Vånkan kom hit en halvtimme senare. Idag, likadant som igår så har vi suttit och skrivit på vår C-uppsats. Vi börjar få in lite flyt och bra arbetsfördelning nu så det går i en rasande fart kan jag säga! Vi fick även lite feedback från vår handledare nu i eftermiddags att han tyckte att vi var på G + lite annat som vi har att göra till nästa vecka, men det känns rätt så lugnt faktiskt! Eftersom vi båda ska på arbetsintervju idag så satt vi till 13:30 ungefär och så blir det troligtvis resten av veckan. Annars då? Känner mig lite låg idag av olika anledningar och är sjukt otaggad för att gå på intervju. Kontrollfreaken i mig får spatt av sånna här saker! Nä vänner, nu är det nog dags för lite Carola och sedan är det dags för mig att börja knata till förskolan, återkommer!

Av Elin - 7 april 2015 21:37


Har så mycket känslor om kvällens ridlektion.Känns som om det var en evighet som jag red och jag var så taggad när jag hoppade upp på Jissas rygg. Efter en liten tur över stockar och stenar i skogen så kom vi in i ridhuset och började jobba lite på en gång i skritt. Jag red utan stigbyglar i början och fokuserade på att tempoväxla mycket och red lite volter för att hon skulle vakna till lite och bli mjuk i sidorna och flyttae undan skänkeln lite. Jag tänkte verkligen på att rida hela tiden och vara mer bestämd, tar hon inte skänkeln så fick jag ta till spöt istället. Efter det så tog jag stigbyglarna och jobbade mycket med skritt-trav-skritt övergångar, får att hon skulle bli kvick på skänklarna och hela tiden vara lyhörd på vad jag ville. Red mycket volter,  och ökad trav och även lite öppna. De första stegen i trav när jag ville börja jobba ännu lite mera så hade hon lite tuggummi under fötterna, men efter ett tag när jag jobbat lite med tempoväxlingarna i trav så fick hon krut i baken och jag hade redan då den känslan jag hade förra veckan i slutet. Att hela hon var med i småvolterna, att jag inte behövde sitta där och driva hela tiden utan att hon hela tiden spårade, var rund och fin och en stadig form.


Efter en liten skrittpaus så jobbade vi med lite skolor, red öppna och slutna i skritt. Sitter ju på en riktigt stjärna, så tyckte att det gick ganska så bra. När jag red öppna så kändes det jättebra, men slutna är ju lite klurigare och i högervarvet så låg mycket fokus på att hennes hals inte skulle vara för böjd, utan att den skulle följa spåret mer. I vänstervarvet så gick slutna bättre, fick mycket beröm hur bra det såg så jag kan inte vara något annat än nöjd. Vi jobbade med detta ganska så länge, men den sista kvarten så red vi lite i galopp på volterna.


I vänstervarvet så tyckte jag att det kändes jättebra, fokuserade mycket på att tempoväxla och att hon skulle vara lite mindre böjd, jag har en förmåga att dra tillbaka lillfingret så ytterskänkeln glappar lite. Men det ska det minsann bli ändring på! Så i vänstervarvet jobbade jag som sagt mycket på det och att hon skulle galoppera i en bra takt och i en rund form. I höger så var det lite klurigare att jobba på formen, men fokuserade på att tempoväxla och att bibehålla galoppen. Blev lite för trött där i slutet så orkade inte riktigt. Direkt efter den sista galoppfattningen så kände jag att yrseln blev allt för jobbig, så i lite panik var jag tvungen att hoppa av och sätta mig på pallen och vila.


Fick hjälp av Åsa och Ankan att klä av Jissa och sedan så totaldäckade jag i klubbis. Orkade knappt stå på benen, försökte dricka lite och andas och efter ett tag så blev det lite bättre. Var så besviken att jag inte orkade rida hela lektionen idag! När jag satt i klubbis och försökte fokusera på att bli av med yrseln så kunde jag inte hålla tårarna tillbaka längre. Där och då så kände jag att jag inte är värd att få rida en sån stjärna som Jissa om jag inte orkar rida en hel lektion. Ber en bön till Gud att jag orkar rida nästa vecka!

Bild från förra veckan <3

Av Elin - 7 april 2015 14:46


Hej på er. Vilket fantastisk vårväder det är idag, hoppas att det håller i sig länge nu hihi. Idag stod klockan på 8, men jag har drömt så sjuka drömmar inatt, mest stressdrömmar. Så sov ganska så otroligt, det slutade då med att jag klev upp ur sängen 45 minuter senare, oops hehe. Men som tur var så hade Vånkan också försovit sig, så det sslutade bra ändå. Idag har vi varit här hemma hos mig och pluggat. I början så kändes det som vanligt att vi hade fastnat, men efter ett tag så gick skrivandet i en rasande fart vill jag lova. Vå båda kände oss sjukt produktiva och nöjd med oss själva. Det är lite blandad stress som jag går omkring med just nu, om en månad ungefär så är det dags för oss att lämna in den största delen av vårt arbete, men vår handledare känner sig fortfarande ganska lugn vad gäller vår insats, känns tryggt att han är trygg, men det går inte att inte bli lite stressad då man vet att dgarna går så otroligt fort just nu. Idag är vi iallafall nöjda med det vi gjort, imorgon är det på´t igen!

En del av vår kurslitteratur ;).


Just nu sitter jag i soffan och lyssnar på Carola under tiden som jag skriver till er. Passar på att ta det lite lugnt nu innan jag ska iväg på lägenhetsvisning med pappa ikväll och sedan till stallet. En annan rolig sak är också att jag har arbetsintervjuer inbokade varje dag resten av veckan, en förskola ringde redan imorse och en ringde nu i eftermiddags, ska bli spännande! Så vill man känna sif poppis, ska man söka förskollärartjänster hehe. Nä vänner, annars så händer det inte så jättemycket mer. Återkommer ikväll efter ridlektionen, kram på er!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards