lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2011

Av Elin - 26 oktober 2011 22:51

Hade ingen som helst lust att rida idag, dels för att jag hade så ont i axeln men oxå för att jag fortfarande var lite småchockad över sjukhusbesöket. Men insåg att jag bara skulle må ännu sämre om jag inte hoppade upp i sadeln så gjorde det ändå. Trodde att jag skulle få rida Jack, men icke sa nicke. Tror nog minsann att Åsa hade glömt det, men jag är inte förvånad ;). Hade inte så stor lust att rida Jack så det passade bra med Brolle!


Tyckte att han var sjukt seg och till och med lite loj redan från första steget så började direkt med tempoväxlingar och halter, efter ett tag när jag hade kämpat lite så lyssnade han otroligt bra i munnen, behövde inte göra mycket för att få honom att stanna eller sakta ned, däremot så var det lite kämpigare med skritten men det gick tillslut det med.


Red skänkelvkningar opch volter på långsidorna, glömmer bort att titta framåt när vi gör skänkelvikningar kom Åsa på mig med. Tror nog att jag är helt inne i att kolla så han inte blir förböjd eller något så ser inte hur jag rider. Men blicken är ju det man nästan alltid jobbar med att förbättra känns det som. Men han kändes väldigt mjuk och fin redan från början i volterna.


Efter det så red vi många småbågar på ena långsidan i trav, i början var han lite seg och det tog sin lilla tid att väcka honom, efter ett tag så red vi även skänkelvining på den andra långsidan. Det är gryymt svårt att flytta dom i trav, känns som om antingen så flyttar dom inte alls för att man koncentrerar sig på bjudningen eller så förböjer man dom, mer träning på det tror jag nog! 


När vi hade gjort det i båda varven så jobbade vi med att fatta galopp ifrån skritt. kände att det var svårt att hålla honom på volten i höger och jag fick mer och mer ont i axeln så kunde inte fatta alls :(. Så himla synd att kroppen strejkar när man vill så mycket och känner att hästen är i jättefin form. Fick trava och skritta inne på volten istället. I vänster så provade jag att fatta för där är det lättare att hålla kvar honom på volten men efter ett tag så blev det för svårt där med när jag fuick ont igen, det är som om jag förlorar kraften och musklerna när jag får sådär ont och då är det skitsvårt att hålla kvar honom på voltspåret. Aja, bättre lycka nästa gång....om jag ens hoppar upp då....



Av Elin - 26 oktober 2011 21:49

Som ni säkert läste igår så skulle ja ha en ganska så hektisk dag idag, därför har det inte blivigt någon bloggning....ber om ursäkt för det! Fick äntligen sova ut idag, jättehärligt att vakna klockan 7 och inse att man kan sova i några timmar till! Gick tillslut upp vid halv 12 typ, hade en aning ångest att jag sov så länge men det var faktiskt skönt...


Mötte mamma vis sollentuna centrum vid 13 för att sen åka vidare till sjukhuset...igen. Denna gång var det besök på radiumhemmet. Inte så goda nyheter som jag hade hoppats på+en urusel läkare.....inget går som jag vill nu. Känner att hoppet jag hade byggt upp igen under dom här senaste månaderna var förgäves, men samtidigt så hade jag ju inte klarat av att gå upp varje morgon om jag inte hade något hopp, så jag ska försöka kämpa vidare! Har jag klarat mig så här långt så ska jag klara mig längre!


Efter sjukhuset så åkte mamma och jag och handlade sen vidare mot stallet. Hade tänkt att jobba men min axel strejkade så kunde inte leda, följde med ut iallafall och tog in hästen sen. Hade usekmöte vid 18, sen red jag vid 1930. mer om lektionen skriver jag om senare, pallar inte nu....


Av Elin - 25 oktober 2011 23:17

Det blev en aning senare än vad jag hade trott ikväll, skillnad på att komma hem 23 istället för 22 på en vardag...men men, that´s life ;)! Hair var iallafall lika bra som sist, om inte bättre! Vi satt på andra raden (parkett alltså för dom som inte fatta) och fick nästan kläder kastade på oss, tidningar och konfetti fick vi en hel del på oss hehe. Men det finns både för och nackdelar med att sitta så långt fram som vi gjorde. Nackdelarna är ju att man ser inte allt på en gång, man får inte det övergripna lixom, sen att man nästan för nackspärr :P. Det positiva är ju såklart att man får en kontakt med dom på scenen, dom både tittar, blinkar, pratar och pekar på en och då blir det ju roligare! Sen att det inte är lika högt där fram. Första gången jag såg musikalen så satt jag i mitten och tyckte att det var jättehögt men det tyckte jag inte nu...dom kanske har sänkt ljudet annars, vem vet ;).


Tycker det är gryymt kul att gå på musikaler! Blir alltid så himla speedad och glad! Önskar att jag oxå fick stå på scenen och sjunga ut och ha så kul som dom har det! Drömma går alltid :D!


Imorgon är jag ledig, då ska jag plugga, åka till sjukhuset, gå på möte och troligtvis rida på kvällen. Höres imorgon, nu ska jag dricka upp mitt te sedan blir det sängen!


Puss

Av Elin - 25 oktober 2011 16:18

Dagarna går så fruktansvärt snabbt nu förtiden! Känns som om man inte gör någonting ena dagen medans andra dagar så är det fullt upp från 10-22! Var iallafall inne på SU imorse, hade sista seminariet innan den skriftliga hemtentan ska vara inlämnad, funderade på att åka hem i mitten för jag mådde så dåligt men stannade iallafall kvar, tur var väl det annars hade jag missat allt om examinationen!


Kom väl hem vid 2 typ, tänkta sätta mig och plugga men känner att jag börjar få migrän + att mitt kropp var helt slut så får passa på att skriva imorgon, på Torsdag och fredag istället :). Ska byta om nu hade jag tänkt, sen är det dags att åka in till stan och träffa Lisa, vi ska äta och sen gå på musikalen Hair (för mig blir det andra gången men shit the same!)


Återkommer ikväll när jag har kommit hem! 

Puss!


 



Av Elin - 24 oktober 2011 21:02


Jaa, Häggis var ju med i Robins som jag nämnde tidigare. Det var ett riktigt roligt program, Carola kändes väldigt avslappnad och hon bjöd på sig själv. Sen blev det ju ännu bättre när det var en komiker med oxå! Tror jag har sett programmet 3 gånger nu och jag skrattar lika mycket varje gång, riktigt roligt måste jag säga!


För er som missade hela programmet så kan ni se det här. Men jag kan ju inte låta bli att visa er sångklippet så det lägger jag upp här iallafall! Lägg märke i slutet då hon måste kämpa för att hålla tillbaka tårarna, kan ju säga att jag fick kämpa jag oxå! Otroligt vackert, som alltid!


Moareus med mera skriver jag om imorgon, ärligt talat så har jag inte sett programmet än, illa! Men som sagt under tiden så tycker jag att ni lyssnar på detta klipp!



Av Elin - 24 oktober 2011 17:22


Detta kom jag hem med:


 





 



 



 


 


 


 


 

Av Elin - 24 oktober 2011 15:38


Hade värsta planen för dagen idag men såklart så sprack det ganska fort.


Var på sjukhuset hos logopeden vid 10 imorse. Fick lära känna logopeden lite och hon verkar vara jättebra så förhoppningsvis så hittar min röst tillbaka så småningom. det som gjorde mig lite tveksam var att hon sa att varken hon eller min läkare inte hade någon aning om varför jag låter som jag gör....sist så lät det som om det inte var något problem för det var så pass vanligt, är så less på alla "lögner" kan läkare inte bara tala om rakt på sak vad som händer så slipper man gå runt med falska förhoppningar eller nått!


Efter det så var jag tvungen att ringa till datortomografin för dom hade tydligen ringt mamma tidigare och sagt att jag var tvungen att göra en röntgen innan Onsdag då jag ska till Radiumhemmet. Dom verkar ju vara jävligt snabba i huvudet där borta om dom kommer på sådär 2 dagar innan att man ska göra en jobbig röntgen. Började dricka allt vatten vid halv ett och en timme senare var det dags att sätta nål. Det var rent utsagt förjävligt att göra det idag! Dom provade 2 gånger i armväcket men det gick inte sen fick dom ta i handleden och det gjorde fruktansvärt ont + att dom var tvugna att spruta in koksalt tvåhundraskjuttioelva gånger även fast det gjorde ont och det knappt fungerade!! Var så himla less på att bli stucken så jag orkade inte kämpa emot längre så tårarna kom efter ett tag. Att röntgas gick väl helt ok, kom lite tårar när dom sprutade i kontrastet i blodet för det spände och sved men hade en gullig sjuksköterska brevid som stöttade mig.


Nu ääääntligen så är jag hemma! Ska försöka plugga lite, äta lite och fixa bloggen litegrann eftesom dom har gjort lite ändringar. Återkommer lite senare, ska försöka lägga ut lite bilder på det jag har köpt i Växjö + ett inlögg om programmen där Carola medverkade i under helgen.


Puss


 

Av Elin - 22 oktober 2011 23:09

Hallå hallå! Idag har det varit fullt upp hela dagen oxå. Typ shoppat hela dagen och gått runt i stan. Sitter och tittar på robert gustavsson nu men återkommer imorgon när jag kommer hem...typ vid 12 på natten. Pussen!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards