lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2011

Av Elin - 5 oktober 2011 22:12


Red Brollisen idag som vanligt. Har verkligen börjat hittat knapparna nu på den lilla herrn så nu är det bara galoppen att träna på.


Började iallafall, med skänkelvikningar och ställning men lite innanför spåret för att inte få samma hjälp av väggen som man kan få. I höger så gick skänkelvikningarna helt ok, hade velat ha lite mera fart men av någon anledning så glömde jag bort att flytta honom tillräckligt så han halkade in på spåret igen, kan ha att göra med att jag inte ser med höger så då blev det lite vingligt pgr av det. Att ställa gick bra det oxå, ibland så tappade jag honom lite när jag själv kom i otakt men eftersom han ändå är så pass mjuk i sidorna från början så var det relativt lätt att plocka upp honom igen så båda var med på noterna. I vänster så gick det mycket lättare, konstigt nog eftersom man ska flytta med höger skänkel i skänkelvikningarna. Men där lyckades han kliva på med bra kliv och flytta sig som jag ville + att jag lyckades hålla mig kvar på linjen innanför spåret! Woho!


Efter det så samlades vi på volterna och ställde utåt samtidigt som vi minskade volterna, det var lite svårt att hålla kvar honom på lilla volten samtidigt "fel" ställd, men jag kämpade på och Brolle lyssnade så snällt på både skänkel och hand tillslut. Efter den övningen var min vänsterarm helt skakig för jag hade jobbat så haha.


Efter det så skulle vi fatta galopp och galoppera 5 språng sedan sakta av till lugn trav. En svår övning men ruskigt rolig eftersom man verkligen känner skillnaden efter ett tag och hur lite man egentligen behöver ta tillbaka och tvärtom för att hästen ska lyssna. Vänster är ju som sagt det lätta varvet och till och med där så kände jag att det var väldigt svårt, jag lyckades inte riktigt få ut honom på volten när vi skulle sakta av och efter några travsteg så blev det galopp igen. Tror det berodde lite på att jag spände mig lite och då sprang han lite bara. I höger så försökte jag bara en gång, sen travade jag bara innanför resten av gångerna. Eftersom jag lyckades fatta en "riktig" högergalopp förra veckan så kände jag att denna övning var lite överkurs för mig, vill hellre känna att jag har koll på högergaloppen till 100% innan jag går in för lite svårare övningar.


Mot slutet så jobbade vi mycket med att rida sakta i trav och sedan öka steglängden, det gick hur bra som helst, speciellt dom två sista ökningarna. Att ta tillbaka och rida sakta var inga problem men i början så var han lite motvillig att länga stegen och det kändes lite som om han gick emot skänkeln, men efter ett tag så hade han fattat och jag var mer bestämd så dom sista två ökningarna så kände jag verkligen att vi nästan flög fram för att sedan ta tillbaka och lugna ner varann och det kundejag göra med ytterst små hjälper, så jag var hur nöjd som helst! Eller ÄR! :D


Fina fina heest, kanske kan det bli vi två ett tag?


 

Lyckopiller <3

Av Elin - 5 oktober 2011 17:17


Dessa fina böcker landade i min brevlåda idag :D


 

Lyckopiller <3

Av Elin - 5 oktober 2011 15:21


Hallå hallå!


Har varit på su i några timmar nu, skulle ha lektion vid 10 men det räcker väl med att säga sl så fattar alla att jag kom sisådär 20 minuter försent....suck! Väl där så hade vi lektion i 3 timmar, fick byta sa-grupp oxå skönt att det äntligen blev av så kanske man kan lära sig något när man pluggar ;).


Kom väl hem vid halv 3 någongång, hade tänkt att slappa lite nu, sen äta och tillsist åka till stallet. Är ju rid-dag idag, hoppas det går lika bra som sist :D!


 

Lyckopiller <3

Av Elin - 4 oktober 2011 20:37


Skulle helst av allt bara vilja spy galla nu här på bloggen, men jag är så himla rädd att det ska bli värre då eller att det inte ens kommer att hjälpa. Allt är bara skit, allt allt allt! Jag vill bara försvinna från detta, vill bara ge upp...


 


Lyckopiller <3

Av Elin - 4 oktober 2011 18:02


  ♥


”Jag ville att Hembakningsrådet skulle lanseras över hela Sverige, och hur gör man det? Jo, med ett bakverk! Och vad är det svenskaste av alla bakverk? Jo, kanelbullen!”


Lyckopiller <3


Av Elin - 4 oktober 2011 12:16


Jaa, hehe kan väl avslöja för er att det visst inte blev något plugg igår, skäms väl en aning men däremot så är jag faktiskt klar med allt nu! Så nu är jag redo för det andra seminariet imorgon klockan 10:00! Känner mig lite duktig faktiskt :P.


Annars så hade jag tänkt att flörta lite med Pelle när han kommer hem så kanske vi åker och köper en iphone till mig, eller asså att jag köper den :P. Har bestämt mig för att jag verkligen vill ha en och med tanke på att mina nuvarande mobil lever sitt egna lilla liv ibland så tycker jag faktiskt att jag förtjänar en ny :D.


Nä, kan väl slänga in detta klipp för att fylla ut inlägger lite mer. 2011 nya idol, lyssna och njut detta är i världsklass och otroligt musikaliskt!



Lyckopiller <3

...

Av Elin - 3 oktober 2011 21:49


 


Lyckopiller <3

Av Elin - 3 oktober 2011 17:16


 

...Böckerna har kommit, varav en har jag haft ett tag. Nu finns det ingen ursäkt att skjuta upp det längre...ca 5 kapitel ska jag plöja mig igenom i olika böcker, hör väl av mig när jag är fri igen, om jag inte är halvt död då.


Lyckopiller <3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards