lyckopillerelin

Alla inlägg under maj 2014

Av Elin - 24 maj 2014 11:29


Åh, nu när vädret är så himla underbart här i Stockholm så kan man ju inte vara annat än glad. Jag taggar gärnet till sommarlovet, mitt sista, till Allsången och till massa sol och bad ute på landet. Redan igår så hade jag premiär med att lyssna på min sommarlista på spotify, det gör så man taggar ännu mer till allt! Det finns så otrolgit många fina och bra sommarlåtar som man borde lyssna mer på!




Av Elin - 23 maj 2014 18:33


Hej på er vänner, idag är jag minsann hemma tidigare, känns skönt faktiskt. Ännu skönare känns det att det är helg nu, jippi! Dagen började 0830 för mig idag på förskolan, en halvtimme tidigare än igår-skönt. Idag var det dags för den andra planeringsdagen. Igår höll vi ju på att diskutera barnen och idag var det bland annat dags att revidera handlingsplanen för avdelningen. Ett mycket intressant arbete! Det känns som att jag verkligen har fattat grejen genom dessa två dagar och jag vill börja jobba redan nu! Har försökt att suga åt mig all information och jag hoppas verkligen att jag har bidragit med någonting vettigt iallafall.


Nu har vi i familjen precis ätit middag, grillatmed färskpotatis, mums. Har inget speciellt inplanerat i helgen faktiskt, insåg nu att jag hade kunnat åka ut till landet i detta fina väder men det är lite sent att göra det nu känner jag. Vi får helt enkelt se vad jag hittar på, kanske ska passa på att sova mycket, har känt av lite halsont och huvudont de senaste dagarna...


Bild från förra året...

Av Elin - 22 maj 2014 22:04


Hej på er vänner, jag lever i allra högsta grad! Men det blev lite ändrade planer för mig så det har varit en ruskigt lång dag idag. Åkte hemifrån strax innan 7 i morse och kom hem nu för cirkus tio minuter sedan. Har under dagen hållit igång typ hela tiden, eller ja, mer eller mindre. Idag har vi haft planeringsdag hela dagen. Först lite snack och diskussioner i gympasalen med förskolorna närmast och vår förskola, vad kvalitet är och sådant. Sedan efter en lunchpaus så var det dags att sätta sig ned i varje arbetslag och utvärdera barnens utveckling på avdelningen och liknande. Väldigt spännande! Även om det är roligast att vara i barngruppen så tyckte jag ändå att det var intressant att se hur man satt och arbetade med sådana frågor också!


Vid 1630 så gav vi upp för dagen och beslöt oss för att fortsätta imorgon, jag stannade kvar en timme för att hjälpa till att förbereda vernissagen vi ska ha på tisdag på förskolan. När vi kände oss nöjda med det så följde jag med spontant på en AW med gänget, mycket mycket trevligt med tanke på det fina vädret som vi har haft idag, vi satt där i solen på Sonjas grek i några timmar och pratade om allt möjligt, men vid 21 så var det dags att dra sig hemåt eftersom det är en dag imorgon också. Har haft en otroligt bra och lärorik dag idag med massa trevliga människor! Tänk om alla dagar kunde få spenderas med alla dessa olika trevliga människor, vad bra jag skulle ha haft det då!


Men vet ni vad som är dags nu? Klockan står på 0630 imorgon och det är ännu en dag med planering. Så nu är det dags att hoppa i säng för lilla mig, kram kram på er och god natt!


Ett glas rosé i solen en vanlig torsdagskväll gick liksom inte att säga nej till!


Till middag blev det något lätt, fetaost röra på bröd-mums!!

Av Elin - 21 maj 2014 21:45


Idag tyckte jag nästan att det var lite för varmt att rida, vill absolut inte klaga på värmen men att träna i värme är riktigt riktigt jobbigt alltså! Som vanligt så fick jag min lilla prins, det är riktigt kul att rida honom just nu, känner att saker och ting förbättras nästan för varje gång. Idag så red vi ut till ängarna i början av lektionen, jag red först och kunde passa på att prata lite med Karro, mycket trevligt!


När vi kom in så jobbade jag mycket med skritt-halt-skritt för att få honom alert, tyckte att jag fick igång honom riktigt bra där ett tag. Sedan så joggade jag igång i trav och där tyckte jag att han började sega ihop lite mer. Men jag försökte att driva på, göra mycket olika övningar och rida mycket på volter och böjda spår för att få igång honom och även få med hela honom. 


Efter en liten skrittpaus så samlades vi på volterna och jobbade med att ställa hästarna utåt i trav och sedan åt rätt håll för att tillslut fatta galopp. Gjorde sedan samma sak i skritt och då kände jag att det blev mycket lättare. Att fatta galopp och göra fina fattningar numera tycker jag har fungerat väldgit bra och det blir bara bättre och bättre. I höger varv så är det fortfarande väldigt svårt för mig att hålla igång galoppen, detta är  Billys och mitt svåra varv och han springer gärna mot mitten varpå jag får svårt att trycka tillbaka honom och hålla emot. I vänster varv så gick det betydligt mycket lättare att både fatta och hålla igång galoppen, där kunde jag till och med försökta tänka på hans form.


I slutet så travade vi av dem lite på fyrkantspåret, i vissa fall så fick jag till formen och han gick jättefint, men snabbt så tappade ajg honom. Blev galet trött där i slutet så orkade inte riktigt rida fullt ut tror jag, är iallafall nöjd med kvällens lektion!

Av Elin - 21 maj 2014 17:39


Äntligen hemma! Jsg vet ärligt talat inte hur jag ska både orka och klara av att rida ikväll men allting går bara viljan finns, behöver det psykiskt nu också om jag känner mig själv rätt. Dagen började med ett tre timmars långt besök på karolinska. Skulle göra en PET/isotopröntgen som visar hur organen fungerar och jag tror att det visar om det finns några cancerceller i kroppen också. Kom dit vid 9 och fick direkt komma in för att sätta i en infart, det gick katastrofalt dåligt idag måste ajg säga! Fem stick blev det innan allt tillslut gick. Hade en jättedålig man som knappt kände utan stack lite på vinst och förlust, han försökte fyra gånger, trodde de hade som regel att bra sticka en patient tre gånger och går det inte efter de gångerna så får någon annan ta över, har jag drömt eller har ni också hört det? Sen kom det iallafall en kvinna som klarade det på första försöket, surt! Var nära på att ge upp och säga att ajg kommer tillbaka en annan dag, det var länge sedan som jag verkligen kände att jag inte ville kämpa mer, men idag så kändes det verkligen så.


Inte på bästa stället hamnade den kan jag säga!


Efter två timmars väntan för att tabletter och radioaktiva ämnen skulle verka så kom jag in till röntgen som tog ca 30 minuter. Sen var det bara att åka mot förskolan!


Där så möttes jag av att de hade varit så gulliga och sparat lunch till mig, så det var bara att sätta sig och äta! Kändes bra att komma tillbaka till förskolan efter en påfrestande morgon, hann iallafall jobba i några timmar ;).



Nu är jag hemma efter en evighet på tåget, hatar förseningar! Nu ska käka middag med familjen och fira mammas födelsedag. Kramkram!

Av Elin - 20 maj 2014 20:10


Hej på er kära vänner. Tänk att dagarna aldrig blir som man riktigt har planerat haha, men jag gillar ju sånt så mig gör det egentligen inget. Dagen har gått fort men den har samtidigt varit väldigt lång. I morse när jag kom till förskolan så fick jag världens beslutsångest om jag skulle ta på mig regnbyxor eller inte, samtidigt som det är varmt så var det fortfarande blött på marken från gårdagens regn, jobbig situation det där alltså ;)! Men när jag väl insåg att jag blev så mycket mer begränsad utan regnbyxor så gick jag in och drog på mig dem istället, mycket friare kändes det haha! Annars så flöt dagen på som vanligt, den ända skillnaden var att idag hade jag ett inplanerat trepartsamtal, alltså ett möte med min handledare och även någon från SU som kommer för att se hur det går med min VFU och hjälper till lite på traven om det är något som jaag eller min handledare behöver hjälp med. Dock så kom läraren från SU lite senare än vad vi hade tänkt, men då passade jag på att ta lite rast i solen istället, så skönt!


mmm, soool!


Trepartsamtalet gick iallafall superbra! Den läraren som kom till oss hade jag i en kurs för ett år sedan ungefär och redan då tyckte jag att han var underbar! Önskar att jag kunde ha honom under hela utbildningen haha, han är så otroligt positiv och pedagogisk så det inte är klokt, typ bästa läraren jag har haft på hela universitetet! Vi pratade iallafall om min utveckling, målen och liknande, kändes väldigt bra och givande! När i var klara och hade tackat för oss så var det bara att gå upp och börja jobba igen, vid 15 hade jag handledningstid också en timme för att prata igenom det som sades på trepartsamtalet och sånt.


Vi har en helt underbar bok inne i personalrummet som ni bara måste läsa om ni får chansen, Jag är din flickvän nu heter den, av Nina Hemmingsson bilden är bara ett exempel på vad som finns i boken :D.


På vägen hem så fick jag ett mess från Bella som ville ta en fika, självklart sa jag ja och vi möttes som vanligt på Spånga konditori för att prata ikapp oss lite. Första gången för i år tror jag som jag satt ute och fikade, mysigt förutom att det tyvärr är lite för mycket trafik vid Spånga station så det är ganska svårt att prata, men det gick ändå!



Efter det så blev det ännu mer spontant då jag var tvungen att låna toalett hemma hos Bella och sen så började ju solen titta fram lite bättre så det slutade med att vi tog ett halvt glas alkoholfritt mousserande, vardagslyx på hög nivå vill jag säga!


Lyx!


Kom väl hem för ca en timme sedan och har smällt i mig lite middag, börjar bli nervös för sjukhusbesöket imorgon också känner jag, så det blir till att gå och sova när jag är riktigt riktigt slut ikväll! Nä hörni, nu ska jag läsa lite bloggar och kolla lite på TV, kramkram! By the way-alla är skyldiga att tänka lite extra på Carola idag, hon har namnsdag! ;D

Av Elin - 19 maj 2014 21:02


Snart är det minsann dags att börja tagga till riktigt ordentligt! Den 10 Juni ska jag verkligen försöka att ta mig in till älskade skansen för att välkomna Petra som den nya Allsångsledaren och självklart se vilka artister som dyker upp på sollidenscenen sommar 2014, åh vad spännande det är! Jag håller några tummar för att Sarah Dawn Finer eller Helen Sjöholm kommer att medverka ;).


Av Elin - 19 maj 2014 19:30


Hej på er alla fina själar. Håller redan på att slockna i soffan känner jag. Är man inte fredagsseg så är man måndagsseg ;). Har precis hoppat ur duschen och sitter just nu i soffan med myskläder och har lite ont i magen, min hjärna går på högvarv vad gäller allt känner jag, men det blir nog bättre eller lättare snart. Idag är det måndag och en ny vecka. Kom precis i tid till förskolan imorse, ibland är det krångligt att ha tre byten på vägen, är det ett som är försenat så försenar det hela resan.


Annars så har dagen flutit på, känns som att det har hänt massa saker idag av någon anledning. Känner att jag lär mig massa nya saker för varje dag som går just nu och jag hoppas verkligen att jag gör rätt för mig under mina dagar som jag är på förskolan. Imorgon är det dags för trepartssamtal med en utav lärarna från universitetet, känner mig ganska trygg med tanke på att jag vet vem som kommer och jag fick ett klart godkännande från min handledare när hon läste igenom min självvärdering idag också. Det löser sig nog!


När jag hade slutat på förskolan så åkte jag raka vägen till Vällingby för att möta upp Mimmi. Vi fikade (läs åt middag för min del) och snackade om allt möjligt, eller nej där ljög jag-vi snackade typ bara ridsport och förskola haha! Vi satt iallafall där ett tag och hade väldigt trevligt, sedan skulle jag gå och handla lite på min favoritaffär innan vi skildes åt för denna gång.


Tog en lasagne till middag.


Till efterrätt blev det ett vaniljhjärta, var länge sedan-mums!


Nu under resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt, svara lite på mejl och förbereda lite inför morgondagens möte. Nu ska jag nog gå och göra en kopp lakritste till mig själv, innan jag slocknar helt här i soffan. Kram på er vänner!



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards