lyckopillerelin

Alla inlägg under maj 2014

Av Elin - 18 maj 2014 18:30


Så var denna helg också slut snart. Tiden går fort vill jag lova! Idag har jag spenderat dagen inne i stan för att medverka på Hästens dag. ATG har arrangerat detta för att peppa inför elitloppet som är nästa vecka. Jag fick frågan från Svenska ridsportsförbundet i veckan om DUS Stockholm ville komma och bli intervjuad om vad vi gör och hur ungdomsverksamheten inom ridsporten fungerar. Eftersom vi blev lite sent informerade om detta så kunde bara jag komma och bli intervjuad, så så fick det bli.



Jag kom dit redan vid 1145 ungefär i förmiddags, hade Rebecca med mig eftersom vi båda ville se Bo Jenå som skulle visa lite frihetsdressyr med en av hans hästar.


Blir alltid så fascinerad när dessa hästar klarar av så himla mycket ljud och folk.


Den var så otroligt lugn bland alla människor när alla ville komma fram och hälsa.


Jag skulle inte vara uppe på scenen förs vid 1530 så Rebecca och jag gick runt lite och kollade i olika montrar, hälsade på lite hästar och kollade på ponnytrav och ponnyridning.


Så söta så man dör! Ville ta med allihopa hem haha!


När vi kände oss nöjda och hade pratat med lite folk så gick vi för att ta en fika, bortsett från två fruktansvärt ouppfostrade barn så var det väldigt trevligt att sitta utomhus och snacka.


Jag åt en jättegod jordgubbskaka och en blåbärssmoothie, mums!


När vi ätit upp och tagit det lite lugnt så skildes vi åt och jag gick till Stadsteatern för att boka biljetter till en musikal och även gå lite andra ärenden. Sedan så tog jag en iste på Waynes i skuggan för att fördriva tiden lite, trevligt med lite ensamtid, fast det blev lite för länge haha.


 

Bjuder på en bild som Rebecca tog från fikat på mig + en bild på världens godaste iste.


Vid 1530 så var det dags för mig att kliva upp på scenen och bli intervjuad. Jag var väldigt dåligt förberedd då jag bara hade fått reda på några punkter som skulle tas upp, men som inte alls togs upp. Pratade om mig själv och försökte att svara så gott jag kunde på de frågor som jag gärna hade velat förbereda svar på innan. Tycker att det är väldigt svårt att svara på frågor hur man vill påverka och andra faktafrågor när man inte har fått dubbelkolla svaret eller helst av allt klura lite på frågan för att få till ett bra svar. Menmen, jag hoppas att ajg inte gjorde bort mig totalt, om jag nu gjorde det så skyller vi på att det var första gången och att jag iallafall har lärt mig massor! Var en otrolgit kul erfarenhet iallafall och jag hoppas att jag får ännu flera chanser att få synas! Tyvärr så har ajg ingen blid från när jag blev intervjuad men det kanske kommer om någon har lyckats knäppa någon.


Blev även tatuerad, älska hästkraft!


När jag var färdigintervjuad så fick jag sällskap av Ida, en gammal klasskamrat från universitetet. Vi sprang på varandra utanför Svenska ridsportsförbundets monter innan min intervju och sedan så hade vi sällskap tills vi tog våra tåg hem. Men mellan intervjun och tågresan hem så gick vi in i lite affärer och bara gick och pratade, väldigt trevligt! Kom nog hem strax innan 17 och kunde äntligen byta om till myskläder och sätta mig ned och andas lite. Nu har vi precis ätit middag här hemma och sen får vi se vad som händer resten av dagen. Hoppas att ni också har haft en bra dag, kramkram!




Av Elin - 17 maj 2014 16:12


Hej på er i sommarvärmen! Åh vad skönt det var att sova ut idag. Dock så vakande jag vid 7 och hade lite svårt att somnade om, men efter ett tag somnade jag och sov till 10. Vakande av att våra grannbarn höll på att leka ute på gatan eller hoppa studsmatta, ibland så kan det vara mysigt att vakna av barnröster. Känns som att det känns mer okej när et är sommar ute haha. Låg kvar i sängen en halvtimme och bara myste tills jag ändå gicck upp för att starta dagen. Vi åt lunch och vid 13 ungefär så åkte mamma, jag och pappa till Upplands väsby för att gratulera farfar som fyllde hela 85 år igår!


Blev uppsatt hår idag då det är så himla skitigt haha.


Vi åkte förbi Spåga konditori för att köpa med lite fika till farfar, något måste man ju ha med sig till födelsedagsbarnet.


Vi kom dit strax innan 14 och var där i ca en timme, han orkar inte riktigt mer än så. Igår hade han tydligen blivigt firad från 11-18 så han var helt slut stackarn haha. Fikat var iallafall god, vi köpte någon chokladmoussetårta. Men jag tyckte ändå att jordgubben var godast haha.



Resten av dagen så har jag bara tagit det lungt. Borde väl egentligen plugga men orkar verkligen inte det! Har suttit ute i värmen ett tag och snart så ska jag hoppa in i duschen hade jag tänkt. Ikväll blir det grillat med färskpotatis, bevis på att sommaren är här när svensk färskpotatis säljs hihi. Nä hörni, nu måste jag gå och göra lite nyttigheter, kramkram!

Av Elin - 16 maj 2014 21:45


Cancer. Orden räcker verkligen inte till att att förklara hur fruktansvärt mycket jag hatar denna vidriga sjukdom. Så många liv som den har förstört. Fina människor som har förlorat kampen eller som fortfarande kämpar där ute. Jag önskar verkligen att jag kunde göra något som gjorde allt bättre, men vem gör inte det egentligen? Finns det något som alla vi människor känner likadant för så är det nog hatet mot cancern.


Just nu så är jag så fly förbannad på denna sjukdom. Har släppt allt som har med det att göra nu för att koncentrera mig på att försöka leva mitt liv precis som jag vill det och att vara lycklig. Men igår så rasade allt som jag hade byggt upp. Jag skriver inte detta för att göra någon orolig, eller för att ni ska tycka synd om mig. Utan för att förklara hur läget är och kanske ännu en gång verkligen få påpeka hur mycket jag hatar cancern.


Jag fick reda på strax innan jag gick ut på praktik att allt såg bra ut men att jag skulle ta om mina blodprov då allt inte kommit med, förra veckan gjorde jag det och igår fick jag en kallelse till ytterligare en röntgen och idag fick jag brev om att blodproverna fortfarande inte såg bra ut. Så nu är det bara att sätta igång med undersökningarna igen och att vänta på beskedet om man fortfarande kan säga att man är cancerfri eller inte. Jag får seriöst psykbryt på detta snart! Jag är så besviken. Så förbannad. 


Men jag har bestämt mig för en sak denna gång. Cancern ska inte få ta över mina tankar under denna period av ovisshet. Dödsångesten ska inte få påverka min vardag eller mina nätter. Det kommer bli tungt. Jag kommer att vilja ge upp. Men cancern är inte värd att ta upp så mycket av mitt liv som den har gjort. Den får inte vinna. Jag är starkare, så är det bara! Vissa känslor håller jag för mig själv då jag tycker att de är alldeles för privata, kanske delar jag med mig om dem senare, men inte just nu när jag är mitt uppe i allt igen. I ovissheten. I rädslan. I känslorna som man bara vill springa ifrån men som ändå finns där. 

Av Elin - 16 maj 2014 18:05


Hej på er kära vänner. Har helt tappat bloggsuget känner jag, fast om jag får gissa så beror det nog på att varje gång som jag verkligen har tiden att sitta ned och skriva här så är jag så galet trött. Idag är det fredag för er som har missat det. Jag har iallafall inte gjort det! Fantastiskt väder är det också! Vi var tvungna attt sätta upp solskyddet på förskolegården och vi kunde äntligen låta dem få leka med lite vatten ute utan att någon behövde frysa. Så härligt att värmen har kommit, hoppas att den stannar länge!


Idag efter vilan så har jag målat med några av barnen, de fick måla med bilar som de har på avdelningen och det verkade vara mycket uppskattat. De körde mycket med bilarna och var glada och nöjda hela tiden. Här nedan ser ni resultatet, tror minsann att jag umgås med framtidens konstnärer om dagarna ;). Ananrs så har det inte hänt något speciellt, det blev lite kaos med bajs och vattenolyckor på eftermiddagen, too much information eller? haha. Men vi skyller på att det var fredag eftermiddag ;).



Strax innan 16 så åkte jag hemåt och tog helg, nu har jag väntat på middag i ca 1,5 timme, är så sjukt hungrig! Det värsta är att jag inte kan göra något för att det ska bli mat fortare, bara att vänta! För att hålla tankarna borta från mat så kollar jag lite på TV i skrivandets stund. I helgen blir det både slappt och fullt upp, men mer om det senare för nu måste jag kolla till potatisen, nu är det dags för fredagsmys!

Av Elin - 15 maj 2014 20:53


Hej på er vänner, nu har jag kommit hem och är redo för att uppdatera er om denna långa dag. Eftersom jag gick 30 minuter tidigare igår får att hinna äta innan ridpasset så började jag en halvtimme tidigare idag istället, alltså 0830. Idag har det ju varit och är fortfarande förskolans dag, men eftersom våra barn är så små så resonerade vi på min avdelning att vi inte skulle göra någon jättestor grej av det, för de skulle ändå inte förstå vad vi gör och varför. Men det var väldigt stojigt på gården under morgonen och förmiddagen så vi gick hela gänget en liten promenad i det fina vädret istället till bilparken. Bilparken är en jättebra park en bit bort från förskolan där det finns massa olika roliga saker att göra + att den är inhägnad, perfekt när man har små barn med sig! Vi gick dit, åt frukt, lekte lite och sedan gick vi en promenad hem igen med ett stopp vid en bro i närheten för att leka lite bockarna bruse. En väldigt trevlig och mysig promenad med alla barnen blev det! Annars så har dagen flutit på på förskolan. Vi har lekt och haft föräldrarfika nere i gympasalen, väldigt mysigt.


Vi spelade memory.


När jag slutade vid 16 så åkte jag in mot stan och mötte upp Fillan, var sjukt länge sedan vi såg så det var verkligen på tiden! Vi åkte upp till Stadsteaterns Café panorama och satte oss uppe på uteserveringen och fikade/åt lite middag. Var väldigt mysigt att sitta ute och äta och prata ikapp oss lite.


Tog bland annat en salami och brie smörgås, var sjukt länge sedan som jag åt det!


Vi satt och pratade om allt möjligt på uteserveringen ett tag, sedan blev det lite kallt ute och vi flyttade in till värmen. Vi satt i några timmar, sedan begav vi oss hem till Spånga. Det var härligt att få lite kvalitetstid med min fina barndomsvän så här en vanlig torsdag!


Åh, det blommar så mycket just nu!


Det har varit en lång dag känner jag nu när jag har satt mig ned. Känner också att mina tankar banar iväg allt förmycket just nu, när jag ko mhem så möttes jag av ett brev från karolinska-kanske inte just det ajg hade hoppats på när jag precis har börjat lugna ned mig med allt vad som gäller cancern. Ibland orkar jag inte med detta skit alltså!



Nu måste jag iallafall svara på ett gäng mejl och göra lite annat, imorgon är det freeeeedaaaag! :D Ha en fortsatt härlig torsdag, kram på er alla fina.


Av Elin - 14 maj 2014 21:47


Vilket ridpass det var ikväll, så himla bra gick det och jag är otroligt nöjd med både min och Billys insats. Det var ett bra tag sedan som jag kände den fantastiska aha-känslan som jag gjorde ikväll, det var verkligen på tiden haha. Vi började med en liten skritt tur i skogen, jag red sist och kunde därför prova lite start och stoppsignaler, red även lite öppna för att få honom lite uppmärksam på mig redan från början.


Vi red fritt sen när vi kom in i ridhuset, jag fortsatte med mina halter och tempoväxlingar i skritt och tyckte att han lyssnade väldgit bra. Sedan jobbade jag igång i trav och försökte jobba mycket med volter och serpentiner för att mjuka upp honom ltie och jobba på att försöka få med hela hästen i svängarna, blir lätt att jag bara svänger, men bakdelen fastnar lite och segar ihop. Tänkte också mycket på att öka och minska traven så han var lyhörd och uppmräksam på mina hjälper.


Efter en liten skrittpaus så red vi en av mina favoritövningar, nämnligen tre serpentinbågar där den första är i trav, den andra i skritt och den tredje i galopp. Tycker den övningen är väldigt nyttig då man märker stor skillnad för varje gång man gör övningen, men också för att den är mer lugn och kotrollerad än om vi bara galopperar på volterna. Det gick verkligen klockrent från gång ett! Billy jobbade på jättefint och gjorde toppenfina fattningar! Det ända som var lite krångligt var galoppfattningen i högervarvet då det nästan kändes som att han gick emot skänkeln lite när jag ville att han skulle vänta tills jag ville fatta galopp, jag tror att det kan bero på att jag nog var lite emr spänd i det varvet då det är det svåra varvet för både Billy och mig, men vi lyckades få till det superbra tillsammans ändå!


I slutet så travade vi av dem lite och då travade Billy på i en jättefin och rund form, jag kunde inte göra något annat än att bara sitta där och njuta av den fantastiska känslan när man verkligen RIDER! Fina fina Billy!


Gammal bild på oss två

Av Elin - 14 maj 2014 17:34


Hej på er vänner, jag hinner slänga in ett kort inlägg här innan jag måste börja byta om inför stallet. Har suttit och betat av min långa mejlinkorg men har inte orkat svara på ett nda mejl än så länge, bara läst igenom alla, orkar verkligen inte svara på allt just nu känner jag.


Dagen på förskolan gick bra som vanligt, hade planering uder förmiddagen och vi hade väldigt få barn idag, lugnt och skönt med andra ord. Slutade en halvtimme tidigare idag eftersom jag skulle hinna hem och äta lite middag innan ridlektionen, men vet inte om det hjälpte, känner mig lika stressad för det haha. Nu måste jag sluta skriva hör utan koncetrera mig på att byta om och sedan åka till the stable, ska bli mysigt!


random bild på mig och Brollis <3





Av Elin - 13 maj 2014 20:15


Asså det är nästan skrattretande hur fort dagarna går! Nu har jag iallafall satt mig i soffan för dagen och ska inte resa mig förs det är dags att gå och sova, det vill säga om typ två timmar kanske. Huvudvärken som jag hade igår försvann efter en god  natts sömn, men dessvärre så kom den tillbaka nu ikväll-jag hoppas verkligen att det bara är vanlig migrän eller pollen, har absolut inte tid att bli sjuk!


Dagen på förskolan gick iallafall bra. Min handledare var sjuk men tyckte ändå att det flöt på bra, jobbade in min rast vid lunch genom att ligga i vilorummet där barnen sover och lyssna på snoozande barn och skicka mejl mm, en mycket bra kombo! var med nere i gympasalen med de äldra barnen idag, var mycket kul och intressant som vanligt! Eftersom jag jobbade in rasten så gjorde det att jag fick sluta en halvtimme tidigare, skönt! Under den halvtimmen kändes det som att jag hann göra massor av saker här hemma också så det kändes riktigt bra!


Efter middagen så åkte mamma och jag en sväng till vällnigby för att gå till systemet och lite annat, sedan åkte vi vidare till coop för att handla lite. Träffade tre pers som jag kände, coop i vinsta är värsta träffpunkten haha. Nu håller jag på att förbereda inför ett litet speciellt projekt på förskolan som troligtvis kommer att genomföras under veckan, spännande! Nä hörni, ska dricka upp mitt te och kolla lite på hockeyn, kram kram!


Typ bästa boken jag läst!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards