lyckopillerelin

Alla inlägg under maj 2014

Av Elin - 12 maj 2014 20:12


Hej på er vänner. Det känns verkligen som att det ända jag gör hemma just nu är att äta, duscha och sova just nu. Dagarna går i en rasande fart just nu och det känns som att tiden på förskolan snart är slut varje gång man kollar i almanackan. Nu är jag iallafall inne på vecka två av ca fyra och det har hänt sjukt mycket idag! Det är nästan att det känns som att det som hände i morse hände för flera dagar sedan haha. Dagen började direkt med att försöka ta tag i en viktig händelse som sedan pågick under hela dagen, lärde mig mycket om mig själv och hur jag ska tackla vissa situationer i mitt framtida yrke.


Annars så har dgen flytit på. Under eftermiddagen så gick jag in till en annan avdelning för att hälsa på och vara lite med dem. Var både jobbigt och kul på samma gång, det är en helt annan stämning och ljudvolym bland större barn än mindre, tyckte det var mycket mer högljutt med de stora barnen. Men med dem så kan man lägga pussel och spela spel eller liknande på ett annat sätt än med små barn, men vad säger man? Var ålder har sin charm ;).


Denna knåpade jag och ett av barnen ihop ;)



Timmen innan jag slutade så passade jag och min handledare att ha handledning på en gång eftersom jag skulle vara med på APTn under kvällen och hade lite tid emellan där. Att vara med på APT var väldigt lärorikt och intressant! Ser verkligen fram emot att få jobba på riktigt nu när jag är med på så mycket möten och sånt. Vid 1830 så avslutade vi mötet och tackade för oss och så åkte jag hemåt. Nu har jag precis käkat lite middag och sitter i soffan i myskläder, blir en tidig kväll ikväll känner jag, har haft ont i huvudet hela dagen idag och är sjukt trött redan nu känner jag. Tillbaka till förskolan klockan 09:00 imorgon, alltså bara hem och äta och sova med andra ord haha ;).


Hörntomten på vår gata har alltid så otroligt mycket gullvivor denna årstid, jag vill också ha så- så himla vackert!





Av Elin - 11 maj 2014 18:51


Hej på er vänner. Har haft fullt upp ända sedan klockan 7 imorse ungefär och nu sitter jag äntligen här i soffan nyduschad med myskläder och kan andas ut. Dagen började med att klockan stod på 7 och strax efter klockan 9 så var jag på plats på Överbys Hästsportsförening för att hålla i tävlnigen "Vi i stallet" en kunskapstävling inom ridsporten med årets tema "Så funkar hästen". Jag och några av mina DUS-tjejer + några tjejer från Överbys US samlade ihop oss och började förbereda allt mm.


Jag var bland annat tvungen att skriva på ca 60 diplom. Blir jag känd så har jag iallafall övat på min autograf ;).


Överbys US-tjejer fixade fikat så fint.


Vid 10 så satte vi igång tävlingen och det var 12 glada lag runt om från olika ridklubbar inom Stockholmdistriktet som hade kommit för att visa hur mycket det hade pluggat på och kämpa om 2500 kronor. Det gick väldgit snabbt och smidigt tack vare all hjälp från US-tjejerna.



Redan vid 12 så kunde vi lämna Överby med stolta steg för att vi hade arrangerat en bra final med nöjda barn och vuxna. Detta bådar mycket gott inför våra kommande aktiviteter och jag ser redan fram emot nästa aktivitet att det ska gå lika bra då.


Sjukt läskig trapp att gå ned för på vägen till bussen.


Efter "Vi i stallet" så åkte jag mot stan för att möta upp mamma. Jag hade planerat att skynda mig in till stan för att hinna med att få pärla lite armband till ung cancer, men eftersom det gick så fort i Överby så kunde jag ta det lugnt. Mamma och jag möttes på tåget in till stan och sen så spenderade vi lite tid inne på Åhléns innan vi gick till Radisson hotell där pärlandet skulle äga rum.


För en gång skull så var jag där innan de öppnade och fick se hur de hade ställt upp allt snyggt på alla bord, vanligtvis så brukar allt ligga huller om buller när jag kommer dit för att folk har hunnit före haha.


Mamma och jag satt där och pärlade och pratade med olika människor som satt vid samma bord i ca 2 timmar. Jag hae inga beställningar utan ville bara åka in för att pärla, men mamma hade massor av beställningar så det var bara att pärla på tills vi blev klara. Det gick ändå hyfsat fort och jag hann pärla hela 10 armband! Jag tycker verkligen att det är så otroligt rogivande att få sitta och pärla i sin egen takt och prata med massa människor. Bland det mysigaste som finns faktiskt, som terapi!


Dagens armband som allihopa gick till Ung cancer.


Armbanden som hade samlats in i kassan som gjorts under tiden som mamma och jag var där under de två timmar.




Av Elin - 11 maj 2014 08:32


Jag fick frågan nu i morse vad jag gjorde uppe vid denna tid, det är nästan så jag undrar det jag med om jag ska vara ärlig. Det sköna är att jag faktiskt inte är så trött som jag trodde att jag skulle vara, tyvärr lär jag väl vara helt genomtrött imorgon istället. Just nu sitter jag på bussen på väg till överbys hästsportsförening för att hålla en kunskapstävling för barn inom Stockholms län i ridsporten, men mer om det i eftermiddag eller kväll när jag kommer hem.

Hörni, såg ni eurovision igår? Jag och Elin bunkrade upp med chips, godis och läsk och timmen innan direktsändning så kollade vi på massa backstageklipp för att ladda upp. OM jag var taggad när det väl satte igång! Tyckte att det var en bra show som Danmark bjöd på, även om jag tycker att vi gjorde det bättre med bara Petra Mede som programledare hihi. Jag hade några favoriter bortsett från Sverige som Montenegro, Spanien, Ungern och sen självklart Österrike.

Jag tyckte att det var en väldigt jämn tävling, många bra och populära låtar och den såklart några som stack ut, man hade liksom ingen aning om hur det skulle sluta och hur folk röstade trots många favoriter. Det är alltid lite segt tycker jag under de två första timmarna när alla låtar ska framföras, mot slutet av startfältet så höll både Elin och jag på att somna, speciellt när Holland sjöng haha. Men jag piggnade snabbt till när servar dags för att få reda på röstningen.

Galet vad spännande det var! Ett tag fick jag nästan lite segervittringar om jag ska vara ärlig, det hela slutade med iallafall att underbara Conchita Wurst tog hem hela tävlingen, mycket mycket välförtjänt enligt mig. Tycker hon förtjänar all denna kärlek som hon har fått från Europa! Även om man självklart vill att Sverige skulle vinna så är jag så nöjd med hur Europa röstade och en tredjeplacering för Sanna är ju inte fy skam det heller. Känns väldigt tomt nu måste jag ju säga när hela alltet är slut för denna gång. Finalen blir i Österrike nästa år med andra ord, ska bli spännande. Jag längtar redan!

Av Elin - 10 maj 2014 16:36


Hej på er kära vänner. Åh vad skönt det var att sova ut idag! Sov dock alldeles för länge, men jag hoppas att jag kommer somna gott ikväll ändå. Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt, gick upp och åt lite brunch, sedan stängde jag in mig på mitt rum och lyssnade på eurovisionlåtarna samtidigt som jag passade på att klippa och klistra lite Carola och Sarah Dawn Finer bilder som jag samlat på mig under några månader.


Helt sjukt att jag är på min tredje pärm med Carolabilder!


Tog en paus efter några timmar och åkte med till Spånga station med mamma en snabbis för att handla lite. Ikväll är det dags för eurovisionfinal och Elin kommer hit för att ha lite mys, så behövde shoppa lite inför det. Att bro på eurovision så vaknade jag med Sanna Nielsens låt i huvudet i förmiddags, peppad? Eh JA!


Tog de mjukaste chipsen för en  gång skull, man måste ju kunna höra något under finalen ;)


Kom hem och fortsatte mitt klippande och klistrande och nu sitter jag här i mitt rum och tittar på Mamma mia, vet inte hur många gånger jag har sett denna film och fortfarande så har jag ljudet på högsta volym och kan knappt slita mig, underbart bra är den haha!



Det har ungefär varit det som har hänt idag, en ganska lugn och skön dag med andra ord, hade gärna önskat att morgondagen var ledig också, men icke sa nicke. Nu ska koncentrera mig på filmen, det har tagit alldeles för lång tid att skriva detta inlägg, kram på er!

Av Elin - 9 maj 2014 19:01



Hej på er vänner. Idag är det fredag, jippi! Av den anledningen så kändes det lite lättare att gå upp imorse när klockan ringde. Som vanligt så har dagen gått sjuktfort på förskolan. Vi avslutade vår skräpplockarvecka med en gemensam samling ute på gården med alla avdelningar, vi kollade hur mycket skräp vi hade plockat gemensamt och sen så sjöng vi några låtar tillsammans. Våra barn hade ett himla bra tålamod idag och kunde stå stilla väldigt länge, skönt med sånna dagar ;).


Efter det så tog jag in några barn innan det var dags för lunch, åt sjukt mycket mat, var så himla gott! Sedan hade jag turen att få ta vilan och passade på att slumra till litegrann, skönt haha. Förstår varför barnen behöver sova efter lunchen, det är inte bara dem haha. Under eftermiddagen så spenderade jag timmarna med några barn och lekte allt möjligt, vi byggde koja, lekte affär och hade väldgit kul tills jag slutade vid 16. Det känns helt sjukt att det redan har gått en hel vecka på VFUn. Dagarna är långa men väldigt lärorika och tiden går väldgit snabbt när jag väl är där.


Nu har jag iallafall helg, känns väldgit skönt att få sova ut imorgon och bara ta det lugnt. Det ända jag har inplanerat är finalen i eurovision song contest på kvällen. På söndag så har jag fullt upp igen, ska spendera dagen på Överbys hästsportsförening och hålla i Vi i stallet, sedan direkt efter det så är det dags för pärldag med ung cancer igen och ska möta upp mamma där. Ikväll är det fredagsmys i TV-soffan som gäller, lär väl somna tidigt kan jag gissa ;).



Av Elin - 8 maj 2014 20:37

 

Jag trodde att jag skulle ha en jättejobbig dag idag, men den har varit mycket bättre än väntat. Alltid skönt när det är så! Klockan ringde som vanligt vid 7 imorse, var svintrött! Ville bara fortsätta att sova, längtade galet mycket till helgen och var så sugen på sommarlov bara för att få sova. Men jag kom upp och kom i tid till förskolan. 

Vilket pissväder det var under morgonen och förmiddagen! Men det var bara att ta på sig regnkläderna och gå ut för att vara med barnen. Vi bakade tårtor i sandlådan, gick en promenad för att plocka skräp och hade underbara diskussioner under tiden, tänk vad smarta barn är! Kan ärligt säga att jag frös när vi sedan klev in i hallen efter någon timme ute i regnet, men det var bara att värma upp sig! Dagen flöt på som vanligt med samling, lunch, vila och sedan gumpasalen med de yngsta barnen, var väldigt kul och tiden gick väldigt fort! Har mycket reflektioner att skriva ned nu.

Slutade vid 16 och en halvtimme senare började vi avdelningsmötet, eftersom jag vill ha en dag ledigt vid kristi him så har jag lagt upp mitt schema att "jobba" mellan 9-16 och sedan vara med på alla planeringsmöten och liknande, helt ok trots vissa långa dagar. Man lär sig mycket iallafall! Jag känner att mitt självförtroende verkligen växlar under mina dagar på förskolan, vissa stunder känns det som att jag verkligen inte är gjord för att jobba med barn och jag blir jätteosäker på om jag kommer att klara av att bli en bra förskollärare, medans det ibland känns som det mest självklaraste i hela världen att jag ska jobba med barn. Men det kanske är bra att ha dåliga stunder ibland, får hoppas på det. Just idag har jag iallafall haft en otroligt rolig dag och inte tvekat en minut på vad jag pluggar till, jag önskar bara att jag hade fler sådana stunder.

Nu har jag precis kommit hem efter en väldigt lång dag på förskolan och planerar att titta på den andra semifinalen i eurovision song contest och sedan gå och sova. Hoppas att ni också har haft en toppendag! Imorgon är det fredag vänner, det ska bli skönt med lite sovmorgon och lathet, åtminstone under lördagen, på söndag är det full rulle igen. Men mer om det någon annan dag, kram på er!

 


Önskar mig lite varmare väder så förskolegården kan se ut så här istället!

Av Elin - 7 maj 2014 22:11


Hemma och nyduschad efter ett svettigt dressyrpass. Jäklar vad jobbigt det var, har ont i hela kroppen! Fick iallafall min vanliga lilla charmör, Billy är så sjukt jäkla charmig, han är till och med glad när man precis har skällt på honom ;). Ikväll fick vi rida för Karro, måste vara flera år sedan som jag red för någon annan än Åsa, men ibland så kanske det är bra med omväxling. Vi red lite fritt i början för att jobba igång hästarna. Kände lite på honom i skogen i början av lektionen när vi skrittade ut en sväng och tyckte att han kändes rätt lyhörd, men när vi kom in så började han sega ihop en aning. Försökte att jobba på böjda spår och mycket tempoväxlingar för att få honom mjuk i sidorna och komma loss lite mer så jag hade hela honom med mig. 

Efter en liten skrittpaus så körde vi igång igen och red då på en förlängd hörnlinje i trav och gjorde skänkelvikningar, när vi sedan kom ut på fyrkantspårwt igen så skulle vi fatta galopp. En svår men väldigt rolig övning. Vi började att rida i vänster varv och flytta undan vänster skänkel och sen fatta vänster galopp. Eftersom vi red bort mot spegeln och i he kunde titta i den hur det såg ut så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om skänkelvikningarna, ibland kändes det som han flyttade på ganska bra och ibland så hade jag lite svårt att hålla honom rak. Galoppfattnibgarna tycker jag ändå blev halt ok, det mesta var mitt fel när det strulade då jag red för nära väggen hela tiden och spände mig när jag skrapade foten mot väggen. I höger varv så tyckte jag att han flyttade sig väldigt fint och han gjorde även fina galoppfattningar för att vara det svåra varvet för både honom och mig.

I slutet så travade vi av dem på fyrlantdpåret så hästarna skulle få chansen att sänka sig och bli mer avslappnade. Tyckte att han kändes ganska bra då emellanåt, jag vet inte om jag är för hård mot mig själv eller om det han bara joggade på i en sådärbra form, helt nöjd är jag nog inte med avslutningen. Men med mycket annat är jag nöjd med! Vi för se hur det går nästa vecka.

 


Av Elin - 7 maj 2014 18:16


Okej, jag hinner knappt andas mellan varven om dagarna känner jag. Jag älskar det jag gör, jag gör verkligen det, men ibland känns det som att det går lite för fort, timmarna räcker inte riktigt till om dagarna. Idag började jag iallafall dagen med ett sjukhusbesök, igen. Denna gång bara för att ta blodprover, ett rör bara, hade den kortaste blodprovsremissen på flera år haha. Det är alltid jobbigt att kliva in på radiumhemmet, men jag måste ändå säga att det känns tusen gånger lättare när man får träffa alla underbara sjuksköterskor. Om det finns några sjuksköterskor eller blivande sjuksköterskor som läser detta, ni förstår inte vilket fantastiskt jobb ni gör, heja er! Att ta blodprov gick iallafall väldigt bra idag, första försöket gick det på, kände mig nästan normal haha.




Efter det så åkte jag vidare till förskolan för att börja "jobb"dagen med planering. Läste lite om föräldrarmöten, planerade lite aktiviteter och försökte plugga lite. Dagen gick galet fort som alltid, glömde till och med bort tiden när jag lekte med två av barnen på eftermiddagen, så kan det gå när man är mitt uppe i något. Kom hem strax efter 17, kastade i mig lite middag för att sedan ta ett telefonsamtal med verksamhetschefen på kanslit. Nu sitter jag på bussen på väg till stallet, hann inte blogga när jag var hemma. Förhoppningsvis så kan jag slappna av och njuta av ridlektionen nu ikväll, åtminstone andas lite hästdoft. Nä hörni, dags att hoppa av bussen. Kram på er!


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards