lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2015

Av Elin - 5 januari 2015 06:45


Årets första slappardag och resans första riktiga slappardag har jag haft idag kan jag säga. Har typ inte gjort någonting vettigt. Har knappt heller varit utanför dörren o jag ska vara ärlig. Dagen började med att jag gick upp strax innan 6 på morgonen för att vi skulle åka till Union station och lämna av lillebror som börjar skolan imorgon, eller idag för er i Sverige. Vi höll honom sällskap i en timme ungefär tills det var dags för oss att krama om honom och låta honom kliva på tåget, nu ses vi inte förs i sommar, eller kanske efter det till och med. Känns konstigt, speciellt att han inte är med på resan till slutet.

Hittade en amerikansk variant av Carolafläkt hehe.


Vi andra kom hem till lägenheten strax efter 08:30 och då åt jag frukost för att sedan slänga mig i soffan, där har jag också suttit nästan hela dagen. Har fortfarande lite feberkänsla i kroppen, men det kan också bero på trötthet så det kanske passade bra att ta en heldag i soffan. Det är ju farligt också att titta på TV i detta land, jag älskar ju kriminalserier och en av favoriterna är Law and order special victims unit, denna serie har gått hela dagen! Jag överdriver verkligen inte heller, den började på morgonen vid kanske 10 och sista programet slutade vid 21,22 nu på kvällen. Vi fick också ett mejl av Lotta som vi bodde hos kring jul att det hade snöat hos dem på nyår, SNÖ!? I Escondido!? Jätteknäppt verkligen, tur att vi åkte därifrån på annandagen haha.


Efter middagen så samlades vi i soffan alla tre iallafall och kollade på den nya Beckfilmen via swefilm, himla mysigt! Imorgon är det nya tag som gäller och då ska jag verkligen inte sitta inne hela dagen och kolla på TV utan passa på att njuta av det fina vädret. Nu-sova!

Av Elin - 4 januari 2015 07:09


Hej på er alla fina där ute. Tittar in här innan jag släcker lampan för idag. Till idag hade vi egentligen ingenting planerat, men det blev ändå en mysig dag. Vi har haft bra väder hela dagen och det har varit otroligt varmt och skönt i solen, dock så har jag varit lite off. Har haft en sjuk huvudvärk hela dagen idag, ont i halsen och känt mig så där febertrött ni vet. Känns ju surt om jag ska bli sjuk nu sista dagarna tycker jag. Alvedon blir min bästa vän iallafall så kanske inget bryter ut helt. Vi började iallafall med att åka till Newport beach för att se hur det såg ut där. Ett väldigt fint område med dyra hus och fina båtar verkade det som. Eller det kändes som att det var ett litet rikemansområde iallafall.


Efter en liten promenad där så åkte vi vidare till Balboa Per, jag vet inte hur många pirer vi har sett under denna resa men de verkar aldrig ta slut haha. Vi gick runt i området litegrann och passade på att äta lunch där.



Efter en liten lunchpaus så kände vi oss ändå inte riktigt nöjda, så vi åkte tillbaka mot Newport beach fast stannade till vid alla stora båthamnar som även låg där. Sjukt många båtar och sjukt stora och fina båtar fanns det. Dock så kunde man inte gå in vid alla bryggor, men det kanske bara var bra då vi säkert aldrig hade kommit därifrån annars haha.



När vi kände oss nöjda med det så tog vi ett snabbt stopp i några bilaffärer som boysen ville in på och sedan åkte vi hemåt. Idag har vi haft sista dagen med hela familjen, vi skjutsar lillebror till tåget imorgonbitti då han börjar skolan på måndag och på onsdag så åker vi andra hem till Sverige. Nu ska jag släcka lampan och försöka sova bort min början till sjukdom och så jag orkar gå upp imorgon. Kram på er!

Av Elin - 3 januari 2015 07:54


Hej på er vackra ni. Idag har jag haft en fantastisk dag måste jag säga, trots någon slags av spänningshuvudvärk under morgonen och förmiddagen. Idag började vi dagen med att åka till Santa Monica beach, en av Los angeles mest populäraste stränder. Vi var även där för sju år sedan för ett lunchstopp, men inte vid piren som vi åkte till idag. En otroligt fin pir där de hade sjukt mycket olika saker, ett helt tivoli, massa småstånd att handla vid och olika slags restauranger mm. Det var så himla mysigt att gå ut där på piren när solen gassade, massa glada människor och barn som sprang runt och olika slags talangfulla gatumusikanter som bjöd på bra musik. Vi stannade och åt på piren och sedan tog vi en kort liten promenad via stranden innan vi åkte vidare. Toppenmysigt och otroligt fint var det!



Efter Santa Monica så åkte vi mot Mulholland igen, vi var ju där för några dagar sedan och åkte upp för alla bergen och kollade på utsikten och massa kändishus, men denna gång så åkte vi mot den berömda motorcykelvägen-Mulholland highway men även kallad för the snake road. Eftersom vi har två i i familjen som kör hoj så var ju detta ett måste för dem. Men jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte tyckte att det var häftigt, eller det var med lite skräckblandad förtjusning som jag satt i baksätet kan jag säga. När man åker på berg som är flera hundra meter höga, vägarna svänger hit och dit och där vissta ställen saknar räcken så tycker jag att det är lite obehagligt, eller rättare sagt-mycket obehagligt. Blev ju inte mindre kissnödig av att åka i dessa berg än vad jag var innan kan jag ju säga haha. Men det var ändå kul att se, idag var det inte så jättemycket trafik men en motorcyklist fick vi se och även en galen skateboardåkare! Ni ser ju på första bilden hur vägen går, så gick det hela vägen i bergen.


När vi kommit ned på säker mark igen (enligt mig) så gjorde vi ett andra försök till att komma närmre Hollywoodskylten. Vi försökte få bra bilder på den för några dagar sedan, men misslyckades lite då vi inte orkade klättra upp för berg i en timme. Men denna gång så åkte vi en annan väg och det var definitivt den rätta vägen att åka, vilket vi också märkte när vi började närma oss då det var så himla mycket folk helt plötsligt. Men det var en otroligt fin utsikt och skylten syntes väldigt bra!


Klockan hade redan hunnit bli sen eftermiddag när vi kände oss nöjda och hade tagit de kort vi (läs jag) ville ha på skylten, så då satte vi oss i bilen och åkte hemåt till Huntington beach i solnedgången. Under kvällen har vi bara varit hemma och försökt att komma på vad vi ska hitta på imorgon. Vår to-do-list som vi hade med oss på denna resa är helt avprickad så vi känner oss väldigt nöjda redan. Men några dagar har vi kvar här och det ska nog inte vara några problem att hitta på saker att göra! Nu ska jag släcka lampan och sova, för min huvudvärk börjar komma tillbaka. Kram på er!

Av Elin - 2 januari 2015 07:20


Hej på er kära ni. Nu känner jag att dagarna går så där extremt fort och det sista jag vill är att lämna detta land. Även om jag saknar alla där hemma och har en sådan sjuk hästabstinens just nu så är jag ändå inte riktigt redo för att lämna allt detta. Jag får komma tillbaka fler gånger helt enkelt! Idag blev jag väckt av mamma vid 11:30(!?) snacka om att sova bort halva dagen! Men det är bara nyårsdagen en gång om året så det kanske är okej då haha. Jag hade heller ine så mycket att gå upp till just idag. Jag blev ensam hemma unnder några timmar vid lunch då jag kände att jag inte riktigt var road att åka tillbaka till Huntington beach för att gå runt i det området. Jag får ju så himla ont i fötterna så lätt + att vi redan har sett huntington beach förut, så jag valde att stanna hemma istället för att kolla på serier och ta det lungt. Har även suttit i solen litegrann idag, men jag hann inte sitta där länge innan vi åkte till ett shoppingmall för att kolla lite.


Det blev en lite längre tripp än vad jag hade trott då vi kände när vi väl var där att vi inte ville stressa igenom oss alla butiker. Så vi var där i några timmar tills de började stänga och sedan så åkte vi till mataffären för att handla middag. Där hittade vi typ världens största champagneglas, inte dåligt!


Under kvällen så har vi bara tagit det lugnt, umgåtts och tittat lite på TV. Imorgon ska vi till Santa Monica och även tillbaka till Venice beach för att kolla runt lite mer, sedan får vi se vad som händer. Nu är det sovdags för mig, kram på er!


Av Elin - 1 januari 2015 09:46


Så blev det ett 2015 tillslut för mig också. SOM jag längtat! Välkommen 2015! För mig är det snart dags att sova, klockan är strax 1 på natten här och jag är riktigt trött. Vi hade ingenting planerat idag förutom på kvällen så jag har haft en riktigt segardag kan jag säga, suttit framför TVn 90% av tiden och nördat in mig i Law and order-serien, gosh vad jag älskar kriminalserier! På kvällen tog vi bilen till Huntington beach för att käka nyårsmiddag och fira tolvslaget på piren, riktigt mysigt var det. Vi hade bokat bord på en resturang precis vid piren på Duke´s. En jättemysig resturang med bra service och god mat, så mycket mat att jag var tvungen att ta min livs första doggy bag haha!



När vi var mätta och belåtna så tog vi en promenad ut på piren och väntade där för att fira tolvslaget. För sju år sedan som vi var i Kalifornien så såg vi EN raket då det är förbjudet att skjuta raketer här, men nu var vi precis vid kusten och fick se en hel del när klockan väl slog tolv. Vi hade nog lika kallt som i Sverige också, galet vad kallt det har varit på nätterna de senaste dagarna! När vi hade sett lite raketer och önskat varandra gott nytt år så gick vi tillbaka till bilen och åkte hemåt igen. Nöjda med kvällen!


Nu är vi som sagt hemma, har druckit lite bubbel och sitter nu i soffan och umgås. Känns helt sjukt att mitt 2015 precis har börjat samtidigt som ni i Sverige har gått upp och påbörjat den 1 januari på riktigt. Känns också helt sjukt att jag åker hem om en vecka, tiden går så fort! Nu är det iallafall sängdags för mig, god natt och puss!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards