lyckopillerelin

Alla inlägg under november 2011

Av Elin - 23 november 2011 22:06


Kändes som om det var ett bra tag sedan jag red med det var bara 2 veckor sedan. Har blivigt så grymt opepp varje vecka att rida men jag tvingade mig själv att hoppa upp i sadeln idag.


Gjorde lite halter i början och sedan satte vi igång med att ställa och rida skänkelvikningar. Första varvet i vänster gick lite segt med ställningen, men när jag hade varit på med både skänkel och hand så började han fatta vad han skulle göra. Skänkelvikningarna gick hur bra som helst! Har en sån tur att få rida på en häst som är så grymt duktig på skänkelvikningar så man känner precis när man gör rätt och när man gör fel. Av någon anledning så går det alltid böättre att flytta undan höger skänkel än vänster, kanske för att jag kan hålla emot bättre med lillfingret då. 


Efter en liten skrittpaus så kom vi på volterna, traven kändes väldigt fin, det finns såklart alltid något att jobba på men tyckte i det stora hela att den var väldigt taktmässig och lugn. efter lite jobb i trav så skulle vi fatta högergalopp, det första jag tänkte var NEJ! Såklart så gick det inte alls när jag hade förberett mig på att det inte skulle gå, travade innanför och kände att det räckte. I vänstergaloppen så gick det bättre, galopperade några varv och det gick galant! Men efter ett tag så kände jag att det räckte och jag fortsatte med trav innanför spåret. Traven efter vänstergaloppen kändes så himla bra då! Han vaknade och jag behövde bara sitta där och se till att tgeln inte glappade och att traven var taktmässig (tack gode gud för speglar!) 


Efter det så travade vi på fyrkantspåret och jag travade typ ett varv sedan orkade ajg inte mer så skrittade av honom och sen hoppade jag av....hoppas på att nästa lektion går bättre, med Åsas hjälp så ska det säkert gå!


 

Av Elin - 23 november 2011 16:32


Var såklart på förskolan hela dagen idag. Som vanligt så var det jättekul och det blir ännu roligare när man får höra av all personal att dom och barnen trivs med mig! :D


Ikväll är det ridning som gäller, inte så jättesugen faktiskt. Men jag måste upp i sadeln igen annars finns det en risk att jag vänjer mig vid att inte rida och sedan slutar. Jag vet ju att jag behöver ridningen innerst inne så jag kan inte sluta rida.


Återkommer senare ikväll om ridlektionen, håller på att laga mat och brände mig precis på ugnen så måste gå och spola handen i kallvatten igen, fan vad ont det gör!


...

Av Elin - 22 november 2011 21:35


Musiken är på högsta volym för jag hoppas att den kan överrösta mina tankar.


 

Av Elin - 22 november 2011 18:46


På något sätt så känns det som om det inte finns något att skriva om nu när jag är på förskolan varje dag från 09-15. Hade jättekul idag med, trivs som fisken i vattnet och vill helst börja jobba på riktigt på en gång!! Men tyvärr så går ju inte det :(.


Kom hem vid 16 någongång, åt middag och efter det så fastnade hela familjen framför Titanic, alltis lika bra! Dessvärre så håller den på till 21 och jag måste gå och duscha...får göra det snabbt så jag inte missar för mycket!


Nä, återkommer!

Av Elin - 21 november 2011 21:23


Första VFU dagen idag på förskollärarprogrammet. Kändes väl ungefär som alltid när man är på en förskola, skitkul, krävande och dagarna går fruktansvärt fort! Kände iallafall att jag vågade mer denna gång, kanske för att man kände att personalen inte hade så stora krav på en och så. Men det var en jättekul dag och det är nästan att jag glömmer bort att jag är en praktikant med uppgifter att göra och inte en i personalen....blir alltid sugen på att få jobba på riktigt när jag är ute på praktik.


Slutade vid 15 och åkte sen hemåt, hade jag tänkt :P. Mötte Fillen på södra station och hade sällskap med henne till Spånga, väl där så blev det spontanfika hemma hos henne och sen fortsatte vi med spontanmiddag, mysigt värre! Var ett tag sedan vi träffades och det är alltid kul att träffas! :D


Jaa, har väl inte hänt så mycket mer under dagen...tänkte snart gå och lägga mig faktiskt, men risken är att jag vaknar när Pelle kommer hem från träningen så det är väl ingen idé att försöka somna nu....


Nä, lyssna på musik kanske ;).


Höres!

Av Elin - 21 november 2011 20:46


"Carola är en artist som står för något annat än såpans solkiga stök, som vågar vara barnslig och superartist i den bråkigaste av industrigrenar och samtidigt en allvarlig sökare."


Läs hela artikeln, NU! Började nästan gråta för att någon äntligen har skrivit något fint om älskade Häggis


Läs läs läs! 


 

Av Elin - 21 november 2011 13:06

:(

Av Elin - 20 november 2011 18:37


Fick en liten chock faktiskt när jag såg det här. Var inget fan, men det är alltid sorgligt när folk går bort.


RIP Lasse Brandeby


Expressen skriver:

 

Klicka på bilden för att läsa hela artikeln.



Aftonbladet skriver:

 

Klicka på bilden för att läsa hela artikeln.

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards