lyckopillerelin

Alla inlägg under mars 2014

Av Elin - 4 mars 2014 19:41


Okej, jag bjuder på några bilder från när jag red Calle i lördags. Det var första gången jag red honom så ha lite överseende med att han inte går så vackert med mig på ryggen, det kanske kommer nästa gång. Det var iallafall kul att prova rida honom med tanke på att jag rider med mitt handtag, vissa hästar kan ha väldigt svårt att förstå medans andra förstår direkt, med  Calle så upplevde jag att han ändå var med på tåget redan från början, sen att jag inte fick igång honom riktigt är en annan femma-det var lite ovant att sitta på stor häst, Calle är nog den högsta hästen jag suttit på än så länge ;). Kul var det iallafall.


Av Elin - 4 mars 2014 16:23


Idag har jag haft fredagskänsla hela dagen nästan. Solen har visat sig och det har i princip varit disco på Stockholms universitet ;). Började vid 10 idag oxå, denna gång så kom jag inte sent haha, ändrade mig i sista sekunden vilken buss jag skulle ta och tog den som kom lite tidigare så jag skulle slippa stressa till lektionen. Vi hade gestik idag på verkstaden, jag säger samma sak som igår-typ BARA repetition från estetkursen, tycker det är väldigt synd på ett sätt tycker jag då man helst vill utvecklas och veta mer om estetämnena på förskolan, inte bara ha repetition på allt, att hålla varandra i händerna och galoppera som hästar eller att slå på trummor i takt kan vi ju redan liksom. Men det är bara att hålla ut antar jag.


När gestiken var slut så mötte jag Mia och Veronica utanför som tydligen hade varit så snälla och väntat på mig i 1,5 timme, vi gick till södra husen för att jag skulle få äta lunch och sen vänta på föreläsningen. Föreläsningen tyckte ajg var bra, känns skönt att man faktiskt går på dom då jag tycker att dom hjälper väldigt mycket. Man får en bättre syn på alla teorier inför EXA2 sen. När vi hade slutat så åkte Mia, Veronica och jag in till stan för att köpa lite presenter och fördriva tiden lite och sedan så åkte jag hem efter ett tag. Nu ska jag försöka vara duktig och plugga lite, ikväll hoppas jag på att jag får en semla och bara en lugn kväll hemma, har så ont i knäna och fötterna från i helgen. Ska försöka komma ihåg att redigera lite bilder från Göteborg oxå så ska jag försöka bjuda på några bilder när jag och mamma rider på Calle. Ha det bra så länge, ciao!


Eftersom att det är semeldagen idag så hade 7-eleven pyntat så fint på Universitet.


 Radion var på högsta volym och dom två stod och dansade utanför, kändes som att det var fredagspepp typ haha.





Av Elin - 3 mars 2014 21:23


Nu så. Det krånglade lite med bilderna men här har ni en riktig maffig bildbomb från söndagsförmiddagens Göteborgs horse show. 



Internationell hoppning


Show-Agility


Showklass-Fjordingar

Av Elin - 3 mars 2014 18:19


Hej på er snyggingar. Nu har jag satt mig i soffan nyduschad efter en lång dag. Det var faktiskt inte så jättejobbigt att gå upp idag, det ända som tog emot var när ajg insåg att det var skolan jag sklle åka till och inte stallet eller något sånt. Men jag kom upp trots min opepp inför en skoldag 10-1430. Var sjukt mycket folk på tunnelbanan på morgonen oxå så jag lyckades komma lite sent, men det var ingen fara som tur var.


Skoldagen gick ändå relativt snabbt tycker jag, började med en SA-träff innan lektionen för att förbereda en liten redovisning inför onsdag. Tror att det gick hyfsat bra, nu är det bara att plugga på lite-när man nu ska ha tid med det...efter en lunchpaus så var det dags för den första Verkstadslektionen,  den innehöll musik idag. Typ bara repetition från när vi läste estetkursen för ett år sedan ungefär, tråkigt men ändå lite kul att få göra någonting praktiskt för en gång skull. Idag var det mycket prat om puls, takt och rytm i musiken och så fick vi leka lite med trummorna. Tänk att man alltid blir som ett litet barn varje gång när man får ett instrument i händerna-alla måste prova samtidigt och det blir världens ljud inne i lokalen.


Jag har även hunnit med ett samtal med kansliet på förbundet, Stockholms alltså. Så nu känner jag mig mer uppdaterad och med på tåget, känner mig väldigt positiv helt plötsligt med allt så har med ridsporten att göra, kanske behövde jag en helg i Göteborg med massa häst för att få igång motivationen igen. När jag kom hem så hann jag i princip bara sätta mig ned i fem minuter innan jag var tvungen att laga mat, efter middagen så var jag oxå tvungen att åka ner till biblioteket för att hämta upp en bok som jag lånat, och nu när jag har fixat matlåda till mig själv så sitter jag här i soffan. Är sjukt trött, så jag tippar på att jag blir kvar här för resten av kvällen hehe. Ska försöka slänga in ett inlägg med bilder från i helgen oxå, kram!


Av Elin - 2 mars 2014 22:04



Hej på er mina fina läsare som tittar in här. Nu är jag hemma i Stockholm, Spånga och ska snart gå och sova men ville bara titta in här först. Idag har jag haft en jättebra dag verkligen, sjukt lång bara haha. Klockan stod ju på 7 eftersom Sophie och jag skulle iväg till Scandinavium för Göteborgs horse show. Vi hade biljetter till den internationella hoppningen, hundagilityn och fjordshowen. Allt var väldigt annorlunda jämfört med Stockholm international horse show, både på ett positivt och ett negativt sätt. Eurohorsemässan var betydligt mycket större och roligare-saknade vissa saker som brukar vara i Stockholm men man kan inte få allt ;). Själva showerna kändes inte lika stora som i Stockholm, kanske inte så konstigt ;). Medans Göteborg hade lyckats fylla på med tre olika moment bara under förmiddagen så är det ju "bara" tre moment under en hel dag i Stockholm till exempel. Men överlag så tyckte jag att det var väldigt bra ändå, kul att få se hur det går till där och om jag gissar rätt så åker jag dit nästa år igen. 

När våra showbiljetter tog slut vid 12 så gick vi mot mässan istället och så mötte vi upp våra kära mammor efter ett tag, vi gick runt lite och sen så åkte vi och käkade lunch på Jensens, som vanligt så var det supergott! Efter lunchen så åkte alla förutom mamma tillbaka till mässan, jag shoppade lite kläder och hade även lite tur när jag sprang på ordförande i CUS och fick lite uppdatering om ett och annat. Sophie och jag satt i montern ett tag för Göteborgs fältridklubb innan vi åkte vidare till stan för att hämta upp mamma och alla väskor och sedan gå vidare till centralen. 


Tågresan upp till stora staden gick bra, jag fick med mig lite knäckebröd och brieost från mässan så vi satt och snaskade på det, jag lyssnade på musik och försökte läsa lite. Har haft en fantastisk bra helg i Göteborg med massor utav häst och trevliga människor omkring mig, ville verkligen inte åka hem fast jag vet hur skönt det ändå är att komma hem och sova i sin egen säng haha. Nu ska jag nog ta en kopp te, titta lite på TV och sen blir det sängen, klockan står på 8 imorgon, ska försöka lägga upp lite bilder från i helgen under veckan oxå.


Den internationella hoppningen från imorse.


Mumslunch på Jensens.


Haha, när jag läste progtammet så insåg jag inte vem som var på baksidan ;).


Det blev lite shopping idag.


Fick detta när jag köpte från Svenska ridsportsförbundet, lyx! ;)

Av Elin - 2 mars 2014 07:41


God morgon på er finisar. Sista dagen i Göteborg för denna gång. Och varför är jag uppe redan nu? Det får ni alldeles strax veta. Egentligen har jag inte så mycket att säga men jag kommer inte ha tillgång till internet under dagen så passar på att förvarna lite här. Idag kommer dagen spenderas på Scandinavium för Göteborg horse show, Sophie och jag har biljetter till showen nu på morgonen och på förmiddagen och även biljetter till mässan under hela dagen, så jag antar att det blir en tur till mässan idag igen-kanske hittar vi något denna gång ;). Som sagt, inget internet under dagen, tåget går vid 17 ikväll och så är vi på centralen 2030 ungefär, om jag inte är helt slut så ska jag försöka titta in när jag kommer hem annars så blir det imorgon helt enkelt. Ha en toppensöndag nu, det ska jag ha, kram!

Av Elin - 1 mars 2014 20:44


Hej på er vänner, sitter här i soffan och tittar på mello efter en lång men otroligt rolig dag här i Göteborg. Dagen började med en lång och härlig frukost tillsammans. Efter det så var det bara att klä på sig stallkläder och packa ihop lite annat för en tur till stallet. Vi fixade lite där och tillsist så fick jag hoppa upp på Calle och känna lite på honom. Var riktigt kul att få prova att röriga honom, svårt men kul. Kände mig en aning dålig sen när Sophie hoppade upp haha, men jag får skylla på att hon har ridit honom i tre år och jag EN gång haha. Red inte så länge utan Sophie tog över efter ett tag och sen sist av allt så fick vi även upp mamma på Calles rygg hihi.

När vi var klara i stallet så var det bara att byta om och sen så åkte jag och Sophie till eurohorsemässan för att titta runt där. Sjukt mycket större än i Stockholm var det! Vi var väl där i två timmar kanske och sen orkade vi inte trängas mer så utan något köpt åkte vi istället hem. Så nu har vi alltså ätit middag och jag har duschat, skönt. Imorgon blir det horse show på förmiddagen och troligtvis lite mässa oxå, sen går tåget klockan 17 hem mot Stockholm igen. Nä hörni, bjuder på några bilder från dagen!

Av Elin - 1 mars 2014 08:42


Godmorgon på er vänner. Ber om ursäkt för min frånvaro igår, men jag hade inte tillgång till internet förs sent på kvällen så kunde tyvärr inte slänga in ett inlägg under eftermiddagen. Av någon anledning är comviq otroligt dåligt när det gäller den saken, eller så har jag bara Stockholms 3G ;). Tågresan ner till Göteborg gick iallafall bra, det är ju lite segt att sitta på ett tåg i fyra timmar, men tillslut så kom vi fram. Jag roade mig med att plugga, lyssna på musik och läsa lite i Kristian Gidlunds bok så mig gick det ingen nöd på, förutom att jag inte hade något internet då :).

När vi väl var framme så följde jag med halva familjen till stallet och hälsade på Calle, ska prova att sitta upp på honom idag tror jag, ska bli spännande men ändå lite läskigt hehe. Jag blev avsläppt där och sen fortsatte jag och Sophie vidare till en jättemysig resturant för att käka middag, jag åt suuupergoda lamracks och tog ett glas rött till-bra fredagsmiddag med andra ord. När vi var mätta och nöjda så tog vi en promenad till bussen och sen fortsatte hemåt. Väl hemma så satt vi bara och pratade i köket med varsin kopp te och lite choklad sen lite senare så gick vi och la oss, båda två var rätt så trötta om man säger så. Idag blir det en fullspäckad dag med stall, ridning och eurohorsemässan-sen mello på kvällen såklart, dags att vara social igen och springa ner och äta frukost, kram på er!


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards