lyckopillerelin

Alla inlägg under mars 2014

Av Elin - 12 mars 2014 21:56


Det var länge sedan som jag verkligen längtade så myket efter att få sitta upp på hästryggen som idag. Just nu har jag verkligen alldeles för mycket i huvudet och då är det så himla skönt att bara få hoppa upp och rida en ridlektion, för då om någon gång så måste jag verkligen leva i nuet och kan glömma alla måsten och borden för ett tag. Tror alla behöver sånna andningspauser i livet, oavsett vad det kan vara. För min del är det hästarna och ridningen och jag är så otroligt glad över att habiliteringen övertalade mina föräldrar för 15,5 år sedan att jag skulle prova på ridning!


Hur gick kvällens lektion på Billy då? Lite blandad kompott måste jag ändå säga. Jag tyckte att han var ganska mjuk i sidorna från början men att jag gärna ville trycka fram honom mer och få honom mer kvick i skänkeln så han började jobba framåt istället för på stället. Vi red lite volter och gjorde lite skritt-halt-skritt-övergångar i början, sedan jobbade med att ställa dom som en början på en öppna och skänkelvikning på vardera sida. När vi gjorde detta så insåg jag att han kanske inte var så mjuk i sidorna som jag tyckte från början haha, han ville gärna flytta högerbak in mit mitten när jag ställde honom i högervarvet. I skänkelvikningarna så gick det ändå bättre, tycker han oftast är väldigt sammarbetsvillig när vi rider skolor eller skänkelvikningar.


Efter en liten paus så jobbade vi mycket med galopp-skritt-galopp-övningar i båda varven på fyrkantspåret. Tycker att sånnaövningar ger bäst för mig då jag verkligen får prova mig fram hur jag ska göra i högervarvet för att få bra fattningar, tycker även att det är en rolig övning då man oftast märker skillnad från första gången till sista. Jag fick till fina fattningar tycker jag i båda varven efter ett tag, dock så tyckte jag att galoppen inte riktigt var helt ren, jag hade gärna velat öka på lite men det blir svårt när man bara ska galoppera fem språng haha. 


Överlag så är ajg ändå väldigt nöjd. Billy höll sig på mattan under hela lektionen och var otroligt fin stor del av timmen. Jag grämer mig lite över småsaker som jag hade velat få till bättre och sitter och funderar på varför jag fick beröm i vissa lägen där jag själv inte tyckte att det kändes bra-men det är bara att tacka och ta emot, det kanske såg bättre ut än vad jag tyckte att det kändes. Men om jag är nöjd? Absolut!


Jag hade tre hästskötare med mig idag-jag undrar om det är jag eller hästen som ska klassas som populär ;). 

Av Elin - 12 mars 2014 17:24


Redan lill lördag idag, veckorna går så sjukt snabbt! Idag har det varit en hemmadag för mig igen, har typ suttit framför datorn och loggat in och loggat ut från mondo där vi ska få våra gensvar inför denna uppsats vi ska skriva, men inget har kommit in och jag känner att jag inte riktigt vågar börja skriva förrns jag har fått feedback från lärarna, vill inte skriva hälften och sen inse att jag har gjort helt fel! Men förhoppningsvis så kommer det svar imorgon så Mia, Veronica och jag kan sätta oss och skriva så fingrarna blöder hehe.


Jag passade oxå på att inviga min nya vårjacka idag när min kära lillebror frågade om jag ville följa med en sväng till Vällingby, så vi åkte dit en snabbis och kollade lite, jag kom hem med två sportbehåar och han kom inte hem med någonting alls-typ som vanligt haha. Om en timme ungefär så åker jag till stallet, ska bli riktigt skönt att få hoppa upp på hästryggen ikväll känner jag, då måste jag verkligen leva i nuet och inte behöva tänka på allt jag ska eller borde ha gjort som ger mig så mycket ångest nu förtiden. Nu måste jag slänga iväg ett mejl innan jag glömmer det oxå, kram på er!


Av Elin - 12 mars 2014 15:48



Hihi titta vad jag fick se när jag gick in på Ryttarelitens hemsida på SVT ;).


Av Elin - 12 mars 2014 10:59


Härom veckan när det började bli varmare i luften så insåg jag att jag inte har någon bra vårjacka. Jag har en jacka som är för tunn just nu i detta väder och vinterjacka tycker jag är alldeles för tjock. hittade en jättefin jacka på Ellos förra veckan som jag klickade hem för ca 600 kr, igår berättade jag ju att jag var nere på Konsum för att hämta upp mitt paket. Jag känner mig väldigt nöjd faktiskt och jag längtar verkligen efter att få börja använda den! Men nu när jag väl har hittat en jacka så verkar det som att det ska bli kallt igen nästa vecka....




Av Elin - 11 mars 2014 19:13


Hej på er alla. Trots att jag har varit hemma hela dagen idag och egentligen inte gjort något speciellt så känns det som att dagen har varit jättelång och att det har hänt sjukt mycket. Skönt med sovmorgon idag, men jag vakande vid 8 och var pigg, så jag låg och halvsov i sängen till 10 ungefär innan jag gick upp.


Idag hade jag planerat att ringa massa samtal till sjukhuset och stå på mig och kräva den hjälpen jag ville ha, men när min läkare från radiumhemmet ringde mig så försvann min pondus litegrann och jag höll på att bryta ihop. Det låter värre än vad det var, min läkare var inte så orolig och alla blodmarkörer ser bra ut så egentligen borde jag inte oroa mig heller men jag gör det ändå. Jag tycker att mycket är jobbigt och tungt just nu och sen när cancerspökerna börjar komma så blir det nästan droppen. Menmen, nog om det. Nu ska jag vara glad över att jag lever istället.


Vad har hänt annars då under dagen? Har pluggat lite, vet inte riktigt hur jag ska plugga just nu bara eftersom att man väntar på sitt gensvar från läraren denna vecka. Efter middagen så gick jag ner till konsum och hämtade upp min jacka från Ellos oxå, är sjukt nöjd-nu hoppas jag att våren håller i sig eller att det snart blir vår igen, har hört att det ska bli minusgrader nästa vecka-usch! Nu har jag precis hoppat ut från duschen efter att ha ringt några samtal till de nya DUS-tjejerna, hoppas på ett bra år med en ny styrelse! Känner att jag bara sitter och flummar runt här nu så ska gå och ta något att dricka och sen klockan åtta börjar äntligen Ryttareliten, jippi!


Bjuder på en selfie som jag tog innan mellofinalen i lördags...





Av Elin - 11 mars 2014 15:00


Ikväll är det äntligen dags för det första avsnitten av SVTs nya program Ryttareliten. Äntligen lite ridsport i TVrutan på bästa sändningstid. Så alla hästmänniskor och alla ni andra också för den delen-slå på SVT1 klockan 20:00 ikväll och följ med våra svenska elitryttare, det ska jag göra!


Av Elin - 11 mars 2014 11:00


Jag vet att melodifestivalen är slut nu, men jag är fortfarande inne i mellobubblan så jag hoppas att ni står ut med ett inlägg idag igen om detta. Jag vet inte om jag har berättat om det här för er tidigare, men Telenor har haft en melloapp (eller har väl fortfarande iofs) där man kan tävla mot Måns Zelmerlöw och tippa på hur man tror att varje deltävling ska sluta, vilka som går till final eller andra chansen mm. Självklart så har ju jag laddat ned denna app och tippat varje vecka på hur jag tror det ska gå för alla artister. Ja, ni ser ju att jag var mycket bättre än Måns på att tippa rätt hehe, den andra deltävlingen ser ni dock att jag inte tippade-appen kraschade ca 10 sekunder innan det var för sent att lämna in sin gissning så ja, det blev inget där tyvärr, men Måns tippade ju inte på finalen så då blev det ju jämnt ändå ;). Jag måste ju få erkänna att jag tycker att jag har varit väldigt duktig på att tippa rätt-på finalen så skulle man tippa på vad man trodde att alla artister skulle komma på för någon plats, det var det svåraste som ni förstår. I övrigt så tycker jag att det har varit ett otroligt roligt initiativ av Telenor men tyvärr så har appen varit ganska dålig med mycket buggar nästan hela tiden, jag hoppas på en bättre men en liknande app till nästa år hihi.


Av Elin - 10 mars 2014 19:25



Well, hello there sunshines. Allt bra med er? När jag vaknade i morse så hade jag panik och ville bara fly bort från allt. Tänk att en kurs på Universitetet kan skapa en sån ångest. Menmen, jag gick upp och försökte intala mig själv att allt löser sig med rätt inställning och att jag på något sätt ska klara av denna tuffa kurs trots vad som känns som mycket motgångar. Mia och Veronica kom hit strax efter 9 och sen satt vi och pluggade nästan hela dagen, eller fram till 15 ungefär. Idag har vi bara lämnat in utkastet/skelettet för EXA2 som ska in den 1 april och det tog en dag att skriva-nu har vi bara hela uppsatsen kvar att skriva på minst 6000 ord, känn ingen press känn ingen press! Som tur är så är det alltid svårast att börja så förhoppningsvis så är vi alla tre på rätt väg och kan börja skriva redan i veckan.


När Mia och Veronica hade gått så satte jag mig ner och tog tag i alla mejl jag fått under dagen, har fortfarande några samtal att ringa och mejl att skicka under morgondagen men det får jag ta ta i då. Vid 17 så ringde Bella och frågade om jag ville komma ner till Spånga konditori för en snabbfika och det tackade jag inte nej till så det var bara att ta på sig riktiga kläder och knalla ner. Det var ett tag sedan vi sågs nu och det är alltid himla mysigt att ses, så skönt att ha vänner som är så lättsamma. Vi satt iallafall där på fiket i ca 1,5 timma och snackade om allt möjligt och sen knallade vi hemåt båda två fast med en kisspaus hemma hos Bella innan jag fortsatte hemåt hehe.



Nu är jag då hemma och sitter här i soffan med myskläder, egentligen så skulle jag behöva duscha, men orkar verkligen inte. Är hemma hela dagen imorgon och planerar inte att träffa någon så gör det då istället hehe. Så imorgon blir det alltså en läsdag för mig med lite avbrott för telefonsamtal på dagen till sjukhuset. Hoppas ni har haft en toppendag, min har ändå blivit bättre än vad jag först trodde när jag gick upp idag.

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards