lyckopillerelin

Alla inlägg under mars 2014

Av Elin - 7 mars 2014 20:00



Fick ett informationsmejl igår från SVT, förstår ni hur galet taggad jag är!? Ett dygn kvar till direktsändning!!

Av Elin - 7 mars 2014 17:17


Hej på er vänner. Sitter just nu i soffan med handduken på huvudet efter en lång och varm dusch, så skönt! Egentligen så hade jag tänkt att hoppa in i duschen redan när jag kom hem, men var så seg så orkade inte just då haha. Idag fick jag iallafall sovmorgon till 0930, lyx! Fast eftersom jag varit uppe runt 7,8 varje morgon den senaste veckan så vaknade jag vid 7 ändå och var pigg, men låg kvar i sängen ett tag och helt plötsligt så ringde klockan, jag somnade visst om hehe.


Drog till SU vid 1030 ungefär för en föreläsning, men den var urdålig så jag, Veronica och Mia gick i pausen istället, det är nog den första föreläsningen på ett år som jag gick ifrån. Vi åkte till systemet istället för att handla lite inför kvällen och sedan åkte vi hemåt. Nu de senaste timmarna så har jag bara tittat på TV och försökt att inte tänka så mycket på skolan, har väldigt mycket ångest över den just nu. Så nu sitter jag här i soffan igen och väntar på att middagen ska bli klar, när jag har ätit ska jag bara klä på mig och sminka mig sedan ska jag iväg till Kajsa för lite fredagsmys med tjejerna. Ha en bra fredag nu kompisar, kram!

Av Elin - 7 mars 2014 14:00


Det var inte mycket jag köpte på mässan i Göteborg förra helgen, men en av sakerna som jag sprang på var ett jättefint armband som jag bara var tvungen att köpa trots att det inte hade något med hästar att göra.


Av Elin - 6 mars 2014 18:18


Äh ja, känner mig lite vimsig idag måste jag säga. Vimsig och låg. Har precis satt mig i soffan med mjukiskläder och planerar att sitta här ända tills sängen kallar lite senare ikväll. Är så trött! Hur har dagen varit idag då? En riktig riktig berg- och dalbana faktiskt. Men bara det att det har varit sol nästan hela dagen gör ju att man blir lite piggare och gladare iallafall. Vi började med gestik på första lektionen i förmiddags, jag satt som jag skrev i morse och bara tittade på, kunde knappt gå imorse och att gå från bussen till tunnelbanan och sen från tunnelbanan till klassrummet var en riktig kamp, tog till och med en buss tidigare för att jag skulle kunna gå sakta och ändå komma i tid haha.


Vi fick som tur var sluta tidigare på gestiken vilket var skönt. Efter lunchen så var det en föreläsning, tror nog att det var terminens sämsta föreläsning. Hon som föreläste var jättenervös och tittande ner och oftast läste på sina papper innantill, hatar sånt! Så jag kunde verkligen inte koncentrera mig på att lyssna på vad hon sa och det jag lyssnade på förstod jag knappt så ja, hade gärna tagit en powernap istället om man säger så.


Lunch på föreläsningen.


Efter föreläsningen så hade vi musik men vi hade en paus på en timme mellan så några utav oss i klassen satte oss och fikade lite. Musiken var rolig, jag satt mest och plinkade på pianot och sjöng, åååååh vad jag vill ha ett piano! Ska fan skaffa mig ett när jag flyttar hemifrån! Men iallafall, det var skönt att få ägna sig lite åt musik med tanke på att vi fick betygen innan lektionen på EXA1, jag blev inte godkänd. Är sjukt besviken på mig själv och känner mig sämst, men lovade att jag inte skulle tänka så mycket på det och att inte deppa ihop så ska inte göra det-allt löser sig! Skönt att musiken finns som hjälp när man känner sig låg :). Nu är våra verkstäder klara för några veckor, sen är det mediaverkstad som gäller-ska bli spännande.


<3


När jag kom hem vid 1815 så möttes jag av att jag var på framsidan av Tidningen Assistans, dock så hade jag tydligen bytt namn till Emma haha. Det kommer upp ett eget inlägg om tidningen senare så ni som vill kan läsa artikeln, typ samma som i Eurohorse men ändå inte ;). Nä, nu ska jag kolla vidare på Vänner, puss och kram skumbanan!

Av Elin - 6 mars 2014 11:45


I tisdags bjöd jag pånågra bilder från när jag red Calle, idag blir det på när mamma red. Andra gången som hon sitter upp på hästryggen-om manbortser från skansenridningen.


Av Elin - 6 mars 2014 08:23


Hej på er alla vackra, eller god morgon kanske man ska säga. Jämfört med igår så har jag haft sovmorgon idag, men jag skulle göra vad som helst för att få gå och lägga mig under täcket igen. Helt sjukt vad trött jag är! Längtar så galet mycket till helgen då jag kan sova hur länge jag vill. Att bro på sova så somnade jag nästan i soffan igår kväll, var så himla trött efter en skoldag i 7 timmar och sen en ridlektion på det. På ett sätt så älskar jag att jag kan vara så trött, det känns verkligen som att man har gjort någonting bra under dagen typ som att gå i skolan eller nått under hela veckan och då ser man mer fram emot helgen . Idag är det skola igen en heldag, 10-16. Eftersom jag har sinnessjukt ont i fötterna idag så planerar jag att vila under lektionen, alltså inte delta utan observera mer, har belastat min högerfot allt för mycket de senaste dagar så den behöver vila lite nu känner jag. Annars så är det väl inte så mycket mer som händer idag, har inget att göra efter skolan mer än att åka hem och ta det lugnt tror jag. Ha en bra torsdag nu allihopa, kram!

Av Elin - 5 mars 2014 21:53


Yes yes, upp på hästryggen kom jag idag oxå. Har fortfaradne sjukt ont i fötterna och knäna efter mässan i Göteborg men det hindrade inte mig från en ridlektion ikväll. De senaste två gånger så har han verkligen gått som tåget och jag har blivit så förvånad varje gång när Billy går så fint att det är jag som sitter på honom just då, så kul när man känner att man faktiskt kan rida efter nästan 16 år på hästryggen.


Idag så gick det väl ändå helt okej måste jag säga. Vi började med lite halter och skrittövergångar och jag tyckte att han lyssnade rätt så bra redan då. Vi gjorde även lite skänkelvikningar åt båda hållen, att flytta undan höger skänkel kan ju vara lite svårare för mig, men efter en gång så var han redan med på tåget. Jag tycker att vi har en viss förmåga att förlora vårt fina samarbete i slutet av varje skänkelvikning. Han stretar emot lite och jag vill nog lite för mycket så de sista meterna drar han sig lite loss och jag tappar baken på en gång.


Efter det red vi på volterna och jobbade mycket i galoppfattningar från skritt. Vi började i höger och jag försökte verkligen bara koncentrera mig på att hålla igång galoppen och hålla honom på voltstpåret. Har ju haft ganska mycket problem med galoppen på Billy så måste försöka jobba på det. Jag satsade verkligen allt och slutade inte förs jag kände att jag var nöjd och det gick. Formen var väl sisådär, men huvudsaken var att han höll igång galoppen! I Vänster så blev det lite lättare och formen kom med automatiskt efter ett tag trots att jag var lite väl på ibland.


Överlag så fick jag honom inte lika loss och avslappnad i sidorna som jag har fått tidigare, men eftersom fokus låg på galoppjobbet för min del-att ge järnet och att inte ställa mig på mitten och säga att jag inte kan, utan att försöka och ge det en chans och inte ge upp så är jag nöjd.


Bjuder på en bild på fina Brollis som jag red innan, pluttis! <3

Av Elin - 5 mars 2014 17:50



Hej på er vänner. Jesus vad trött jag är alltså! Vill bara gå och sova just nu haha. Det har varit en lång dag i skolan idag 9-16, först ett seminarium med redovisningar och sen två verkstäder med gestik och musik. Redovisningen hade kunnat gått bättre, men helt åt skogen tyckte jag inte att det gick. Efter lunchen så hade vi gestik som inte alls är lärorikt-bara repetition hela tiden! Musiken var däremot väldigt rolig idag eftersom vi fick sjunga och spela mycket instrument. Mer än detta har jag inte hunnit med idag haha. Har sjukt ont i mina fötter och knän, vi får se hur det går att rida ikväll med andra ord. Sitter i soffan nu och försöker samla kraft för att orka byta om til stallkläder.

I övrigt så känner jag att jag bara vill slänga mig på golvet och sparka, slå, skrika och gråta. Håller på att få psykbryt på mitt liv just nu. Prestationsångest hela tiden, en jättetung kurs, ridsport + att jag kom hem till ett brev från KS idag där min läkare har bokat in mig på en undersökning som hon bara bokar in mig på om hon anar cancer igen, ska man behöva tänka på allt sånt nu oxå!? Jaja, det kom nog bara under fel period, är man trött och har mycket andra känslor inom sig så kan ju ett sånt här besked bli droppen. Men jag får helt enkelt åka till stallet snart, pussa lite på hästarna och sen åka hem och sova, så mår jag kanske bättre imorgon. See you!

 


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards