lyckopillerelin

Alla inlägg under mars 2015

Av Elin - 23 mars 2015 17:25


Ja, alltså veckan kunde ju ha börjat bättre om man säger så. Efter en timme på Stockholms Universitet så försvann ALL studiemotivation jag någonsin haft. Jag avskyr Stockholms Universitet, det är till och med en underdrift. När jag har tagit min examen och fåttmin lärarlegitimation så hoppas jag att jag aldrig mer behöver kliva in på detta område igen! Eller, det kanske inte är just hela Stockholms Universitet, utan snarare Barn och ungdomsvetenskapliga institutionen om jag ska vara extra tydlig. Kände mig såå lugn inför mitt och Vånkans C-uppsattsskrivande, men när jag gick ifrån föreläsningen idag så var ajg så arg så jag kokade! De är helt enkelt opedagogiska, respektlösa, sakar förmågan att planera och behandlar studenterna som om vi inte har några känslor alls eller ett liv utanför skolan. Nej, jag är inte arg för att det är för mycket plugg eller något, utan att de inte kan informera om viktiga saker i tid!!


På vägen hem så kunde inte Vånkan och jag hålla oss från att köpa varsinn Ben and Jerry´sglass för att må lite bättre iallafall, så nu ha jag precis tryckt i mig glassen och känner att ilskan börjar avta. Om 30 minuter ska jag styra kosan mot spånga station och åka till kören för 1,5 timmes sång och efter det så är nog allt detta skit glömt. Juste, på onsdag ska jag på arbetsintervju också. Wish me luck! :D Nä vänner, måste fixa lite grejer innan jag åker in till stan. Kram på er!

Godaste glassen!

Av Elin - 23 mars 2015 10:46


Idag är det en ny dag, ny vecka och ny kurs på universitetet. Den absolut sista dessutom, C-uppsatsen. Åker iväg till skolan om några timmar för en introduktionsföreläsning och utdelning av handledare. Jag känner mig ganska lugnt vad gäller det, både hoppas och tror att Vånkan och jag kommer att få den handledaren vi vill ha. Jag önskar att jag kände samma lugn över allt annat i mitt liv just nu. Fick en liten livskris igår kväll då lite olika saker kom upp på tapeten och det hela slutade med att jag satt och sökte några jobb som jag skjutit på de senaste dagarna. Det är egentligen bara roliga saker, men helt plötsligt så gick allt så fort och jag undrar lite hur jag ska hinna med allt och få allt att gå ihop. Men det löser sig, som tur är så har jag två  fantastiska föräldrar som stöttar mig och lugnar ned mig när det går för fort i mitt huvud men kanske inte i verkligheten. Jag vet ju att det egentligen bara är jag och mina hjärnspöken, men det är himla svårt att hantera dem på rätt sätt. Därför hade jag lite problem att somna igår kväll, trodde seriöst att jag skulle explodera av alla tankar som bara snurrade runt.


Idag stod iallafall klockan på 06:45, Elin skulle till skolan och eftersom vi bor här hemma hos mig så var jag ju tvungen att gå upp då med, men det kanske är lika bra egentligen. En timme senare så kom Elin iväg och jag har faktiskt sovit lite, blev så himla trött efter ett tag så jag däckade i soffan och sov i en timme. Nu när jag har skrivt klart detta inlägg så tänkte jag gå och laga lite lunch och sjunga ikapp med Carola, behöver lite pepp just nu. Tråkigt väder är det också by the way, vart tog det där fantastiska vårvädret vägen? Nä vänner, ha en toppendag så återkommer jag nog senare ikväll. Kram!




Av Elin - 22 mars 2015 19:19


Hoppsan, råkade spontanshoppa ett gäng med böcker idag. Det största problemet är inte vad det kostar utan vart jag ska få plats med alla böcker...längtar tills jag får hem alla älsklingar!


Av Elin - 22 mars 2015 14:54


Hej hej, hemskt mycket hej. Ändrade planer! Trodde jag skulle få fullt upp exakt hela dagen idag, men så blev icke fallet. Skönt ändå på något sätt, söndagar är till för att inte göra något speciellt på enligt mig hehe. Idag är jag dessutom sjukligt trött! Vaknade vid 4 i morse och kunde typ inte somna om, får typ panik när sånt händer. Elin och jag somnade dessutom ganska sent inatt, vid typ 1. Så det har inte blivigt många timmars sömn för mig tyvärr. Men vi hade det jättemysigt igår kväll iallafall. Lagade tackos ihop när jag kom hem till Elin och så tittade vi på film och avslutade med att sjunga singstar till 23:30 ungefär. Detta ledde också till att jag idag har en ganska så trött röst, sjöng nog med fel teknik igår, så svårt att sjunga superseriöst i singstar vilket då slutar med en trött röst och hals.


Idag gick vi upp och drack te framför djungelboken, sedan innan lunch så åkte vi in till stan för att pärla med Ung cancer, dock så var det väldigt tomt när vi kom till hotellet och vi insåg ganska snart att de hade bytt datum som vi hade missat totalt. Surt! Menmen, det gjorde iallafall att vi kom iväg någonstans och istället för att pärla till 16 så gick vi till expresso house och tog en fika istället, helt ok det med! Dock en mindre bra lunch.


När vi hade fikat klart så gick vi in en snabbis i bokaffären och jag tror seriöst att jag skrev upp lika många böcker som jag har skrivit innan att ajg ska läsa. Har en lista på olästa böcker som jag ska köpa och läsa någon gång, prblemet är att det bara blir längre och längre och jag har en viss förmåga att inte köpa några, utan bara skriva upp just nu. Men när jag börjar jobba heltid så hoppas jag att jag kommer unna mig lite mera böcker! Nu sitter vi inne på mitt rum och tar det lugnt, vi har precis gått igenom min garderob och källaren och Elin har fått massor av kläder av mig som jag inte använder mer. Himla smart att känna folk som är ungefär i samma storlek som en själv, dock så insåg jag hur mycket pengar jag har gjort av med på onödiga kläder som jag ändå aldrig har använt. Ändring på det med det samma! Nu ska jag vara social igen, kram på er!

Av Elin - 21 mars 2015 18:24


Hej på er älskade ni. Det är lite hatkärlek jag har för mitt liv just nu. Från det ena till det andra till det tredje och jag hinner vara hemma i ca 30 minuter innan jag måste iväg igen. Sitter just nu på väg hem till Elin efter en härlig dag med delar av min lilla extrafamilj. Förra året så var jag, Sofi och Anna på lakritsmässan för första gången och detta år så fick vi även med Samuel, ju fler desto bättre, right!? ;) vi märkte också att vi nog var lite mer rutinerade denna gång, direkt när vi kom så började vi plocka från alla håll och åt lakrits så det nästan stod ut från öronen. Tror nog att den ända gången man känner sig lite less på lakrits är efter några timmar på lakritsfestivalen haha. Vi var iallafall där i några timmar innan vi alla nästan däckade i sofforna när vi hittade lediga platser. Avslutade det hela med en fika på centralen och satt där i någon timme innan vi skildes åt. En mycket lyckad dag med andra ord! Handlade på vägen hem, hoppade in i duschen en snabbis och nu är jag som sagt på väg till Elin för some serious lördagsmys :). Nu ska jag höja volymen och slappna av lite till Carola, vi får se när jag hinner titta in här imorgon. Har fullt upp även då ;). Kram på er!

Av Elin - 21 mars 2015 10:13


Hej på er vänner. Sitter just nu i soffan och försöker att komma tillbaka till mitt riktiga jag, vaknade upp i morse och har känt mig så låg av någon konstig anledning. Menmen, det blir nog bättre när jag kommer iväg om någon timme och träffar några av mina favoritpersoner i mitt liv. Denna vecka, eller till på fredag alltså så är jag barnvakt åt en viss liten 17 åring, haha nä men Elin och jag håller varandra sällskap nu i en vecka då hennes kära föräldrar har flytt landet för lite sol och egentid. Inte alls avis ;). Igår så hade jag iallafall planerat att umgås med Lisa under kvällen, men hon mådde dåligt så då hoppade vi över det och bokade in en fika på måndag. Så Elin kom hit istället så vi kunde ha lite fredagsmys. Egentligen så gjorde vi inget speciellt igår kväll utan vi spelade spel och tittade lite på TV samtidigt som vi åt chips haha. Sen vid typ 23:30 så tror jag nog att jag sov som en stock, var så trött! Elin gick hem för några minuter sedan så ska vi ses ikväll igen hemma hos henne och ha lördagsmys med singstar och tacos. Men innan dess så är det dags för Lakritsfestivalen med Sofi, Anna och Samuel. Ska åka in till stan och möta de där om en timme ungefär. Så jag kan ju lugna mig med att dagen helt klart kommer att bli bättre hehe. Nu vänner, ska jag försöka flörta till mig några pannkakor, återkommer kanske ikväll. Puss på er och ha en bra dag!


Ni får en bild på denna tokfia! ;)

Av Elin - 20 mars 2015 14:15


Fredag idag, yey! Idag stod klockan på 6 och när klockan ringde första gången så ville jag bara kasta mobilen i väggen, va så trött! Igår kväll så kom Elin hit då hon skulle sova hos mig i natt så i morse var jag så himla duktig och gick upp tidigt för Elins skull då hon började skolan tidigt, så fick vi sällskap av varandra vid frukostbordet. Trevligt! Kände också att jag åldrades med ungefär 10 år när Elin skulle gå till skolan då jag stod i dörröppningen med pyamas, morgonrock och tofflor och vinkade hej då haha.


Några timmar senare så drog jag på mig kläder och åkte till skolan för det sista seminariet för denna kurs, som också var examinerande. Det vill säga att jag nu har gjort klart alla examinationer i fördjupningskursen för att på måndag börja med den absolut sista kursen i förskollärarprogrammet, sjukt vad tiden går! Minns när jag blev sjuk 2012 och hade jättesvårt att ta studieuppehåll för bara en termin eftersom det betydde att jag skulle bli klar en termin senare, men på vägen till skolan så mötte jag en gammal kursare som gick i samma klass som mig innan jag blev sjuk och nu låg hon helt plötsligt en termin efter mig på grund av kuggade tentor och VFU. De senaste åren har verkligen gått sjukt fort! Menmen, i skolan gick det bra. Vi hade lite gruppuppgifter och sedan redovisningar i slutet av lektionen, sedan fick vi gå hem. Skönt! Nu sitter jag i soffan och lyssnar på musik, ska snart göra ordning en kopp te och läsa lite bloggar. Kram på er!

Idag rockar många fina människor sina sockor för att stå upp för att alla är olika men lika mycket värdefulla. #rockasockorna 


Av Elin - 19 mars 2015 14:15


När jag gick i högstadiet och gymnasiet så tror jag att jag tillbringade den största delen av min vakna tid i stallet. Red jag inte lektion som jag gjorde minst två dagar i veckan så stod jag och borstade på någon ponny eller  jobbade som stallvärd, eller satt på ett USEKmöte, eller så hängde jag bara med massa vänner och pussade på hästarna. En otrolig härlig tid då jag inte alls trivdes i skolan under gymnasiet men kunde kompensera det med att hänga i stallet och söka tröst där. Det jag inte förstår nu flera år senare är hur jag orkade rida så mycket som jag faktiskt gjorde då, jag tror nog att jag gick på otroligt mycket vilja. De senste åren så har jag verkligen känt att min kropp bara pallar med en ridlektion i veckan, jag har nästan alltid vaknat dagen efter med känslan av att jag inte kan röra mig. Jag har haft så otroligt ont i min vänsteraxel, min högerfot har jag knappt kunnat belasta och hela kroppen bara skriker av smärta som oftast brukar hålla i sig i några dagar innan jag känner mig som människa igen. Otroligt frustrerande och jobbigt. Det är många gånger som jag har funderat på om jag någonsin skulle kunna klara av att ha en egen häst i framtiden om jag inte ens kommer kunna motionera den.


Men jag tror jag har kommit fram till varför jag inte orkat de senaste åren. Jag har ridit två hästar som är ganska så maffiga, Brolle och Billy. Trots att Brolle är ponny och Billy en liten stor häst så är det mycket häst att rida och hålla ihop vilket gjort att det också har krävt mer av min kropp. Jag kände verkligen skillnaden efter fredagens lektion då jag red Billy, trots att jag inte red ett så jättehårt pass så hade jag fruktansvärt ont i kroppen hela helgen. Men efter tisdagens lektion på Jissa som är nättare och kan bära sig själv mer så känns kroppen bara som att den har motionerat på ett bra sätt. När jag satt i soffan och varvade ned i tisdags efter kvällen i stallet så kom jag på det att jag inte har haft ont i axel och kropp alls enda sedan jag började rida Jissa i höstas. Det är så himla skönt att jag nu vet lite mer vad min kropp tål och inte tål och vad för slags hästar jag klarar av att rida. Att rida på ridskola är verkligen en himla stor fördel då man får möjligheten att just prova på olika slags hästar med olika slags exteriör.


Brolle


Billy


Jissa



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards