lyckopillerelin

Alla inlägg under mars 2015

...

Av Elin - 5 mars 2015 20:16


 

Av Elin - 5 mars 2015 15:25


Hej på er vänner. Känner mig helt psykiskt instabil idag. Jag vet inte riktigt vart detta kom ifrån. Det var som att jag nu på vägen hem bara fick en jobbig känsla i kroppen och att tårarna verkligen inte var långt borta, trots detta fantastiska vårväder så satt jag i solen på Spånga station och väntade på bussen samtidigt som jag kände att mina ögon började tåras. Får jag gissa så är det en form av efterkänslor efter två helt magiska Carolakonserter och lite annat. Det är som att jag har levt i en lite bubbla nu i två, tre dagar och helt plötsligt så är bubblan spräckt. Tillbaka till livet och vardagen. Något som jag inte alls är sugen på. Har iallafall varit i skolan nu i några timmar för en föreläsning, på engelska faktiskt för första gången på hela utbildningen. Föreläsaren var superbra, dock så var ämnet kanske inte det mest intressanta. Ikväll är det första kvällen denna vecka som jag inte har något för mig och det gör mig faktiskt lite ledsen. Vad ska jag göra liksom? Blir så himla deppig av att bara vara hemma och inte göra någonting. Nu ska jag iallafall sätta på någon bra musik, äta choklad och försöka att tårka tårarna som kommer lite då och då. Kram på er och ta hand om varandra.


Av Elin - 5 mars 2015 10:30


Yes. Igår var det dags för att se kära Häggis live igen. Denna gång blev det på första parkett och om inte mer dans, sång och skrik än i tisdags och mindre tårar också för den delen. Jag var ju helt euforisk när jag kom hem i tisdags efter konserten och längtade verkligen efter att gå all in på Carolakläder och få sitta längst fram nästa kväll. Det var sjukt bra även igår kan jag säga. Det är så mycket saker som väger upp annat så sammanfattningsvis är jag helnöjd med dessa två konsertkvällar på Cirkus. Gårdagens konsert kanske inte hade en lika på publik som i tisdags, men det hindrade inte mig och Emelie från att ställa oss upp och dansa och sjunga med. Ska det vara så ska det vara på riktigt liksom! Speciellt när det är Carola som alltid ger allt från början till slut, redan efter tredje låten så var jag helt svettig av all dans haha.


Jag måste ju ändå säga att jag tycker att låtarna från 80-talet är bland de bästa låtarna, sedan finns det ett helt gäng med guldkorn av de nyare låtarna men 80-talet is the shit alltså! Det kan ju vara så att jag tycker det då det är de låtarna som nästan alla i publiken kan. Det blir ju även en kick för oss i publiken när alla sjunger med och har kul, jag går igång på det iallafall hehe! Bäst på kvällen var någ ändå all dans och sång, men framför allt när hon sjunger "Så länge jag lever" grät under den låten även igår. Det är något i Carolas blick och kropp när hon sjunger den låten som gör att jag känner mig oövervinnerlig. Att jag ska klara allt! Magiskt är det varje gång jag hör den live! Tycker även att hennes mellansnack är så himla fina, jag vet att vissa tycker att hon typ predikar lite för mycket men lyssnar man och tittar på hur hon ser ut när hon pratar så ser man att det är så himla mycket kärlek och tacksamhet som hon förmedlar och hon har faktiskt självdistans och kan bjuda på sig själv mycket, så härligt!


En fantastisk kväll med andra ord trots lite detaljer som gjorde att jag och Emelie gick därifrån lite halvbittra och besvikna. Det vi saknade var varsin bild på oss tillsammans med Carola, men jag hoppas verkligen att det kommer fler gånger! Men vi båda var iallafall överens om att denna turne/konsert var den bästa vi varit på med Carola. Bra drag, bra låtar, bra Häggis och bra sällskap. Nu måste vi vänta ända till maj tills det är dags igen, hur ska jag klara detta efter dessa två fantastiska kvällar!? Min röst är så trött helt slut idag och jag har ont överallt i kroppen, men det har varit så värt det! Dessa två kvällar har jag verkligen behövt. Jag känner att jag har lite mera energi och kämparglöd än tidigare och det är bara Carola som kan få mig att känna så. Är så fruktansvärt tacksam över att hon är en sådan viktig del i mitt liv. Att hon är den hon är och gör det hon gör. Hon ger mig så mycket styrka.


Hade med mig en present till Carola och jag fick min tröja signerad + mobilskalet igår <3




Av Elin - 4 mars 2015 16:40


Är så galet trött just nu så jag knappt orkar skriva här känner jag. Min röst börjar sakta men säkert komma tillbaka efter konserten igår, tur det så jag kan skrika och sjunga ännu mer ikväll hihi. Annars så har jag varit i skolan i några timmar för en tråkig föreläsning och det är väl ungefär det som har hänt idag haha. Nu ska jag se om jag kan göra något för att skynda på maten och sedan är det nog dags att börja sminka sig och byta om inför ikväll. Är så galet taggad trots att jag har ont i kroppen och är sjukt trött. Men allt detta är så värt det!


Av Elin - 4 mars 2015 10:00


Alltså, jesus amalia vilken kväll jag hade igår. Det är nästan så jag fortfarande lever kvar med denna eufori och Carolaendorfiner som jag hade igår efter konserten. Efter att ha gått på en hel del konserter med Carola under alla dessa år så måste jag säga att denna konsert var den bästa jag varit på än så länge! Helskotta vilket drag det var, från början till slut. Inte nog med att det bara var härligt att se Carola live igen så är hon verkligen SÅ MYCKET BÄTTRE nu! En himla maffig entré gjorde hon med Orups tolkning av främling och öste sedan på i ca två timmar. Jag grät, skrattade, dansade, sjöng, skrek och klappade händerna konserten rakt igenom. Snacka känslomässig berg och dalbana jag var i! Carola är verkligen så sjukt proffsig och man vet aldrig vad som kommer hända på hennes konserter, igår sprang hon runt i hela cirkus och sjöng med publiken tillexempel, älskar att hon blir så wild and crazy haha! Att Carola är Sveriges egna superstar är ingen tvekan om längre, det är allt eller inget som gäller varje gång!

 

slutet så sjöng hon "Så länge jag lever" och helt plötsligt så börjar det regna guldkonfetti på oss som typ aldrig ville ta slut. Alltså, att titta upp mot taket och se all konfetti trilla ned på en samtidigt som Carola sjöng min absoluta favoritlåt gjorde att jag nästan höll på att bryta ihop. Ett tag så kunde jag inte andas för jag grät så mycket. Det var verkligen ett magiskt ögonblick som jag alltid kommer att bära med mig. Tyvärr så har jag ingen bild alls att bjuda på från konserten då jag var så dum och glömde minneskortet hemma till kameran, men det gjorde ändå att jag kunde njuta helt fullt ut så det gjorde inte så mycket. Tar med den ikväll istället. Världens världens finaste Carola, jag vet att det låter klyschigt men fan vad hon betyder mycket för mig! Helt fantastiskt egentligen att en person fortfarande har en sådan stor plats i ens liv sedan 2000 då jag, vad jag kan minnas var första gången hon sjöng in i mitt hjärta. Ikväll är det på´t igen som sagt och jag är så pepp!


Bild från melodifestivalen 2013.

Av Elin - 3 mars 2015 15:02


God eftermiddag på er kära vänner. Himlans tråkigt väder ute idag måste jag säga. Hellre att det snöar än regnar så här enligt mig. Idag stod klockan på 7 och av någon anledning så var jag inte så jättetrött faktiskt när jag gick upp. Åkte till skolan och hade en lektion på tre timmar om intervjuteknik, intressant för min del som ska ut och intervjua dock så kanske man inte hade behövt tre timmar på sig om det. Tror också att min trötthet kom då istället, för i skolan var jag sjukt seg och det kändes som att jag skulle somna så fort jag blundade.


Efter skolan så åkte jag vidare till min gamla VFU-förskola för att säga hej. Det är verkligen som att komma hem när jag kliver in i hallen där, en känsla av glädje, tacksamhet, kärlek och ljus i tunneln. Helt fantastiskt att lilla jag har den turen att känna dessa underbara personer och fått lära mig av dem. Det är så himla skönt att hälsa på ibland för att få en liten reminder att det är förskola jag ska jobba på sen. Det har hänt så otroligt mycket de senaste månaderna så jag hade nästan glömt bort varför och till vad jag pluggar. På vägen hem så hade jag tårar i ögonen nästan hela vägen hem, alltså detta är så typiskt mig nu förtiden. Jag gråter för allt. Oavsett vilket humör jag är på så kan jag inte hålla tårarna borta. Det var iallafall supermysigt att få krama om personalen, prata med lite barn och få se lite glada ansikten!

 

Nu sitter jag i soffan och känner att jag borde börja laga lite middag inför ikväll. Tror att jag måste dra på lite Carola på högsta volym samtidigt så jag blir av med denna skumma känsla i kroppen och blir taggad inför konserten ikväll istället, kram på er så får vi se om jag hinner titta in här något mer idag.

 


Vill ha sommar, värme och allsång.

Av Elin - 3 mars 2015 07:09


Skola som måste klaras, CV som måste uppdateras, jobb som måste sökas, lägenheter att hålla koll på, mejl som måste skickas, styrelsearbeten som måste fixas, möten att planera in, smådetaljer som måste lösas, vänner som jag vill träffa, konserter jag vill gå på, ridlektioner som jag vill rida, timmar i stallet som jag egentligen skulle behöva ha mer av, utmaningar som jag måste våga göra, fina människor i min närhet som jag trodde kände mig mer än vad de kanske gör.


Krav. Resultat. Ångest. Yrsel.


Mitt i allt detta ska jag fösöka andas. Fundera. Njuta. Livet går så fort just nu så jag blir rädd. På riktigt. Samtidigt som jag älskar detta tempo så vill jag bara stanna tiden. Jag hinner inte med, jag är inte redo för alla dessa förändringar. Inte än.


En motgång känns som ett berg att bestiga. Jag kan inte. Orkar inte.

 

Jag vill vara bäst. På allt det jag gör. Men det går inte. Inte nu.


Vart tog självkänslan och självförtroendet vägen Elin?

 


Av Elin - 2 mars 2015 22:09


God kväll på er vänner. Ber så hemskt mycket om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen och att klockan har hunnit bli så mycket. Denna dag har verkligen gått i ett. Samtidigt som timmarna bara har flygit iväg så känns det som att det som hände i förmiddags typ var flera veckor sedan för det har hänt så mycket under dagen. Men nu är jag iallafall hemma och kan pusta ut innan sängen kallar. Dagen började med att jag blev väckt av klockan vid 8, men var så galet trött så jag sov ändå till 9. Fixade lite styrelsearbete, skickade iväg några mejl och packade upp efter i helgen. Passade också på att ta en lång och varm dusch innan jag klädde på mig och åkte vidare mot skolan.


Jag tror att jag på riktigt denna gång kände att jag inte orkade med skolan mer. Allt går emot mig vad gäller plugg och SU för tillfället och det känns som att jag är nära bristningsgränsen snart. Jag vet att allt löser sig så småningom, men just där och då ville jag bara ge upp skiten och satsa på en annan karriär. Vi började iallafall med en föreläsning som nog var väldigt nyttig, men ganska så långtråkig. Efter föreläsningen så stannade jag och Vånkan i skolan ett tag för att försöka få ordning på vår examination som vi ligger lite efter med. Men det blev inte mycket gjort, utan mest bara förtvivlan och försök till att ta reda på hur man ska göra egentligen. Efter kanske en timme så gav vi helt enkelt upp och åkte hemåt. Eller jag förbi Filadelfiakyrkan för att hämta upp ett medlemskort inför kvällen.


Jag hann vara hemma i 20 minuter kanske, efter en kisspaus och en banan i magen så åkte jag tillbaka till Filadelfiakyrkan för det första repet med kören Du kan sjunga gospel. Det var verkligen fantastiskt kul! Visst, eftersom jag inte är helt tondöv och kan litegrann om sång så hade det varit kul med en mer avancerad kör, men att sjunga med drygt 1000 pers i kyrkan och ha Gabriel Forss som en sjukt peppande körledare var så sjukt roligt! När jag gick därifrån så kunde jag inte sluta le och spelade Carola på högsta volym hela vägen hem. Har glömt bort hur glad man blir av att sjunga med andra! Längtar redan efter alla våra uppdrag och konserten i Maj med ingen mindre än Sarah Dawn Finer-behöver jag säga att jag är lycklig? Detta pepp var precis vad jag behövde efter dagen i skolan!


Nu sitter ajg i soffan och äter soppa och mackor, har knappt hunnit äta idag! Imorgon är det lektion på förmiddagen, efter det så funderar jag på att åka förbi min kära VFU-förskola och säga hej och senare på kvällen är det dags för CAROLAKONSERT! <3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards