lyckopillerelin

Alla inlägg under mars 2015

Av Elin - 19 mars 2015 11:15


Hej på er. Kom hem så sent igår och var helt slut som artist, orkade knappt hålla ögonen öppna när jag stod och borstade tänderna haha. Men nu är jag tillbaka. Var ju på årsmöte igen igår och nu börjar jag ana ljuset i denna årsmötesdjungel jag lever i just nu. Förhoppningsvis så har jag bara ett kvar att gå på, men det är inte förs i maj. Igår var det iallafall dags för Stockholms läns ridsportsförbunds årsmöte. Kom till Solna access och konferens vid 18:30 ungefär och med några minuters försening så var vi igång. Denna gång så var jag på årsmötet för att bli avtackad från distriktstyrelsen då jag inte längre är kvar som ungdomsrepresentant i Stockholms distriktstyrelse, eftersom jag avgick som ordförande i DUS förra veckan. Men självklart så går jag gärna på dessa årsmöten för att lära mig, det är helt sjukt vad man lär sig mycket av så små saker inom ridsporten och det är så himla kul! När jag satt på bussen på vägen dit så var jag sjukt otaggad, men så fort man träffar massa engagerade ridsportare så ändras humöret! Trots att det verkligen är supertråkigt att jag nu lämnat distriktstyrelsen så var det en väldigt bra kväll. Pratade med massa ridsportare, fick blommor och paket, åt smörgåstårta och brainstormade massa ideér med delar av DUS styrelse, så jag känner att jag inte ska klaga precis. Är så redo inför ett nytt ridsportsår med massa nya utmaningar!

Av Elin - 18 mars 2015 16:05


Hej på er kära ni. Idag hade jag bokat dagen för plugg, därmed den kassa uppdateringen som ni då kanske förstår. Klockan stod på 08:30 imorse, men en timme tidigare så vaknade jag av oväsen ute, solen som strålade in i rummet och att jag faktiskt var relativt pigg för en gång skull! De senaste dagarna så har det känts som om jag har kunnat sova i flera dygn, men nu verkar det som att energin börjar komma tillbaka, men tyvärr så har jag istället fått dras med denna yrsel som varit ganska märkbar idag. Jaja, är det inte det ena så är det det andra säger man ju :). Åkte hem till Vånkan då vi kände att vi kunde behöva lite hjälp av varandra, så ar varit hemma hos henne och pluggat i x antal timmar samtidigt som vi har haft det väldigt trevligt och skönt i solen under våra pluggpauser. Hörde att det skulle komma snö i helgen, åh vad man är opepp på det alltså! Nu har vi iallfall lyckats lämna in en restuppgift och skrivit klart en del av den sista examinationen på denna fördjupningskurs innan C-uppsatsskrivandet börjar. Samtidigt som vi inser att det inte alls ä mycket kvar, så känns det ganska så motigt just nu i skolan, men jag hoppas att det blir bättr när vi väl sätter igång med C-uppsatsen! Nu har jag kommit hem för ett tag sedan och om en timme ungefär så ska jag iväg igen på årsmöte. Jag hoppas på att det inte tar allt för lång tid utan att det går snabbt och smärtfritt! Nu ska jag ta något att äta och sedan ta en liten powernap så jag orkar med kvällen. Kram på er!

gammal bild

Av Elin - 17 mars 2015 21:59


Idag fick jag sitta upp på min lilla favorit igen efter ett helt gäng veckors uppehåll. Så härligt! Hade verkligen peppat galet och planerat sedan långt innan hur jag skulle rida för att få till en bra känsla. Eftersom jag inte håller helt i ridlektionen så fick jag såklart anpassa lite, men så länge vi rider fritt så kan jag fokusera på det jag planerat. Efter en liten snabb skrittrunda i skogen så kom vi in i ridhuset och började arbeta lite i skritt. Jissa har en väldigt svag skritt och jag känner att jag spänner mig i skritten hela tiden samtiigt som jag försöker få henne att gå framåt, så jag körde på utan stigbyglar i början för att komma närmre henne och känna att jag sitter djupt i sadeln och har långa ben. Trots att jag ibland blev lite för ivrig och balansen sveg då och då så tyckte jag ändå att det hjälpte. Jag kom åt på ett annat sätt med skänklarna och hon började skritta på i ett helt ok tempo tillslut.


Jissa går inte så jättemycket längre så hon var väldigt pigg idag vilket jag kände typ direkt när jag började trava. Vanligtvis så brukar jag få väcka henne lite så hon travar på bra, men idag fick jag nästan tänka bakåt istället. Men ibland så är det bättre än tvärtom enligt mig. Jobbade på volter, red skänkelvikningar och lite skolor, sedan kändes hon väldgit avslappnad och bra i formen. Efter en liten skrittpaus så samlades vi på volterna, jobbade med att minska volterna i skritt, sedan öka dem för att tillslut fatta galopp. Bortsätt från Jissas klena skritt så tyckte jag ändå att det gick bra.


Egentligen så finns det inte så jättemycket att säga. Fick aldrig känslan av att lektionen började av olika saker och jag försökte köra på med mitt rejs allt vad jag kunde samtidigt som att jag tog hänsyn till de andra i gruppen. Är så svårt när en grupp är på så många olika nivåer känner jag. Vi får se hur resten av terminen blir, men oavsett vad så är jag iallafall glad över att jag står på mig och verkligen prioriterar mina tisdagar i stallet, längtar redan till nästa vecka!

...

Av Elin - 17 mars 2015 16:30


Tystnad. Det är något som jag inte klarar av just nu. Musiken får mig att aldrig känna mig ensam. Men vad gör jag de gånger när det gör för ont. De gånger när det på riktigt känns som att musiken kommer ta sönder mig.

När jag inte kan sluta gråta. När jag inte ser ljuset i tunneln.


Kanske är det just det som är meningen.

Lika lätt som musiken kan ta sönder mig så kan den läka mig.





Av Elin - 17 mars 2015 13:00


"Melodifestivalen är aldrig slut, den lever vidare i vårat hjärta året om. I väntan på nästa års festival - gör testet och se hur bra mellokoll du har! Gyllene skor, brandmän, Carola, Carola, Carola och en Coca Cola. Vem vill bli "popular" och vem är det som kommer med solsken? Det är dags att ta dig an den ultimata Mello-utmaningen!"

 

Jag gjorde ett test om melodifestivalen för några dagar sedan via Expressen, helt ok resultat tycker jag. Kanske ska byta mellannamn ändå, why not liksom hehehe. Klicka här om du också vill göra testet.

 

Av Elin - 16 mars 2015 21:44


Yes. Nu är jag hemma efter en fantastisk körkväll. Var tvungen att trycka i mig några pannkakor först innan jag tittade in här hehe. Åh, vad jag behövde detta känner jag nu. Helt sjukt att jag varenda vecka går från Filadelfiakyrkan med hoppsasteg, har låtarna vi just övat på på högsta volym i öronen och halvsjunger med nästan hela vägen hem. Idag tror jag att det var första gången som jag på riktigt tog in stämningen. Hur mäktigt det är att få vara en del av denna fantastiska kör. Vi övade på fyra av våra låtar som vi ska sjunga på konserten, en av dem är Carolas version av "Sjung halleluja, o prisa Gud". När vi stod där och övade på sticket, som för övrigt Carola bara glänser i när hon sjunger, så var det som att alla känslor kom ikapp mig, jag började gråta och var tvungen att bara stå och lyssna då jag inte unde sjunga. När 350 pers står och sjunger ett stick trestämmigt i kyrkan med en text som ungefär går att vi ska ge allt till Gud och alltid vara med honom, det var så otroligt jäkla mäktigt. Egentligen så är alla dessa känslor så himla stora och betydelsefulla för mig av massa anledningar som jag inte kan gå in på här och nu. Men måste jag sammanfatta denna sångkväll med ett ord så är det kärlek. Nu ska jag kila in i köket och göra en kopp lakritste innan sängen kallar, är galet trött! Glöm inte att vara tacksamma över det ni har, puss och kram på er!

Av Elin - 16 mars 2015 15:39


Hej på er vänner. Bortsett från uppdateringen igår om mellofinalen så kände jag att jag behövde en liten paus härifrån. Känner mig fortfarande inte som att jag är helt tillbaka, men det känns bättre än igår iallafall. Måndagar känns väl alltid lite extra tunga då det är första dagen på den nya veckan, men de senaste måndagarna har verkligen känts tunga för min del. Är himla glad att kören har satt igång så jag har något att se fram emot och känna att ajg avslutar måndagarna på ett härligt sätt iallafall. Jag vet inte riktigt vad det är med mig just nu, men jag är konstant trött. Har sovit i 12 timmar nu de tre senaste nätterna och det har känts som att jag skulle kunna powernapa flera gånger om dagen. All min energi och ork är som bortblåst och känner mig lite som en zoombie som bara gör det jag måste göra och sen inget mer. Sjukt jobbigt.


Denna vecka är sista veckan på vår fördjupningskurs. På fredag är det ett examinerande seminarium och på måndag så startar C-uppsatsen, typ. Har lite restuppgifter att göra nu under veckan + förberedelse inför det sista seminariumet på fredag, annars är det inte så mycket mer i skolväg denna vecka. Det kanske inte är så mycket egentligen, men för mig så känns detta som en svart tunnel. Så känns det med allt jag gör just nu, varje grej känns 1000 gånger så större och tyngre än vad den nog egentligen är. Därför känns det så otroligt viktigt att jag har mina måndag och tisdagskvällar att andas på just nu. Men hade jag haft råd så hade jag nog gått på konsert en gång i veckan, för det är nog då jag som mest kopplar bort allting och hamnar i min lilla lyckliga bubbla. Nä vänner, nu ska jag försöka styra upp vårt kök litegrann efter mitt pannkaksstekande för några timmar sedan. Kram på er så återkommer jag ikväll när jag kommit hem från kören, åh vad jag längtar efter att få sjunga lite gospel!


Av Elin - 15 mars 2015 11:15


Ja herregud vilken final vi hade igår i årets Melodifestival. Jag har nästan suttit fastklistrad framför TVn varje lördag sedan deltävling ett och nu så är allt slut. Tiden går verkligen för fort. Jag har också haft mina två favoriter ända från dag ett när de gick ut med vilka som skulle delta i årets mello. Den ena var Annika Herlitz, men tyvärr så kom hon inte vidare i sista deltävlingen och den andra var Måns Zelmerlöw. Såklart. Så då vet ni ju redan vem jag tokröstade på under finalen och kan gissa er till hur glad jag blev över att Måns aka Mums mums Semlalöw vann! Helt sinnessjukt vad glad jag är för hans skull! Nu gäller det att ladda om inför Eurovision i Maj, är redan taggad och håller som in i tusan på världens bästa Måns!


Det var iallafall en helt fantastisk kväll på Friends arena igår! Elin och jag hade mycket bättre platser detta år än förra året. Nu satt vi exakt mittemot scenen och på läktare ett, dvs strax ovanför parkett. Jag upplevde då att ljudet också var mycket bättre där, till och med så jag hade önskat att det var ännu lite mer bas och volym på musiken haha. Tycker att det var otroligt bra låtar med detta år, för mig ska en mellolåt vara trallvänlig och det tycker jag att alla förutom Jon Henriks låt vara, lite svårt att nynna med i jojk liksom. Men med Eric Saades shownummer, Jessica Anderssons otroligt vackra guldnummer och Samir och Victors härliga låt för att bara nämna några så tycker jag att det var en hög kvalité! Kul att få uppleva Conchita Wurst live igen, Filippa Bark var sjukt rolig som vanligt, Robin och Sannas otroliga proffisionalitet som programledare, Måns som går och vinner allt och naturligtvis hela stämningen i publiken. Helt magiskt alltså! Nästa år så vill jag verkligen sitta på parkett och gå all in med melloprylar och skyltar!


Helt sjukt vad jag älskar melodifestivalen! Att det är fart och fläkt från start till mål och att det ständigt är guld, glitter och glamor! Det är verkligen hela Sveriges musikfest och det är så underbart att vi har ett sådant program där så många engagerar sig. Tänk vad musik förenar oss människor, helt fantastiskt! Nu blir det tre kassa mobilbilder från kvällen.Tyvärr har jag ingen på Måns då min mobil blev lite överbelastad i slutet och började strejka.


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards