lyckopillerelin

Alla inlägg den 10 april 2013

Av Elin - 10 april 2013 21:58


  

Hej vänner. Jag har kommit fram till att varje gång jag skriver att jag inte ska skriva så mycket så skriver jag asmycket, så låter bli det denna gång haha. Idag gick det väl sådär måste jag nog säga. Inte katastrofalt men inte heller jättebra. Jag tog beslutet att gå in tidigare till ridhuset idag eftersom gruppen innan hade teori för att vi skulle få vara till häst halv 8 då vi börjar att rida på riktigt. Detta gjorde att det blev en väldigt lång framskrittning, men det gjorde inte så mycket. Jag passade på att göra halter och rida mycket böjda spår för att känna igenom honom lite bättre innan vi började på allvar.


Red utan gummisnodd idag och trots det så gick det helt ok att få honom i en rund och fin form i börja. Ibland så tappade jag honom då han störde sig på andra hästar som gick för nära, men överlag så tyckte jag att han skötta sig fint. Vi började med att rida fritt och jag jobbade mycket på åttvolter för att få honom i en jämn trav och även i en bra form. Fattade en kort vänstergalopp och sen så försökte jag med höger, men vi båda spände till os där så tyvärr så blev det inga bra fattningar i början. Jobbade mycket mer att försöka hålla honom på volten istället och innan del lilla skrittpausen så fick jag till några bra korta fattningar i höger oxå. 


Resten av lektionen så jobbade vi med skänkelvikningar och slutna. Skänkelvikning på ena halvan av långsidan och sedan slutna på andra halvan av långsidan. Såklart så började vi i mitt svåra varv, vänster. Eftersom jag inte kommer åt med min högerfot på samma sätt så blir det väldigt svårt för Brolle att förstå vad jag menar, jag försökte så gott ajg kunde helt enkelt. Skänkelvikningarna gick helt ok där ändå, men när vi red slutna så red jag nästan öppna istället eftersom jag inte kom åt tillräckligt. I vänster så var det stor skillnad, även om det var svårt där oxå så märkte man tydlig skillnad på högervarvet och vänstervarvet. Vi red även detta i trav, vilket var betydligt mycket svårare. Men det är bara att öva öva och öva!


I slutet så fattade vi lite galopp i båda varven på volterna, jag fattade lite vänstergalopp sedan fick det räcka. Valde att jobba i trav istället och få honom gå kvar på voltspåret lite innanför. Tyckte ändå att stora delar av lektionen gick helt ok. Nu är det bara den stora frågan kvar, ska ajg fortsätta rida ponny i höst eller ska jag gå över till stor häst? Åh vad jag kommer vela fram och tillbaka!


 

Puss min fina <3

Av Elin - 10 april 2013 14:20


På måndag är det äntligen dags för den efterlängtade Sarah Dawn Finer konserten. Jag minns att jag satt bänkad framför datorn i November när biljetterna släpptes och tyckte att April var alldeles för långt borta. Men snart är det äntligen dags att få inta sina platser på rad 6 parkett och bara sitta och njuta. Jag vet att ajg kommer sitta med tårarna i halsen ungefär hela konserten för det är det ajg brukar göra haha, men jag vet oxå hur nöjd jag kommer vara efteråt. Måndag nu tack!


 

Bild från aftonbladet

Av Elin - 10 april 2013 12:26


Jag lovade ju er att jag skulle visa några bilder från förra veckans ridlektion, så here you go! :)


               

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards