lyckopillerelin

Alla inlägg den 17 april 2013

Av Elin - 17 april 2013 21:57


   


Vad ska man säga om kvällens ridpass? Man kan säga ungefär att det gick från katastrof till den stjärnan Brolle egentligen är. För första gången så skrittade vi faktiskt ut en snabbis innan vi började på allvar, trots blåst och lite kyla så var det så himla mysigt att få rida lite ute, ett tecken på att det verkligen börjar bli vår på riktigt. 


När vi kom in så red vi lite fritt i skritt och trav. Tyckte att han kändes jättekonstig i början i traven, ojämn och bara allmänt loj. Tror att det beror på att jag kroppen sa ifrån lite. Försökte iallafall rida lite på böjda spår och tempoväxla och göra halter. Efter en stund så skulle vi rida som en ruter, dvs att vi red på alla hörnlinjer och gära skänkelvikningar varannan flytta undan höger och varannan vänster. Gick helt okej faktiskt och jag tyckte att han flyttade sig fint. I traven däremot så var det lite svårare, ibland så glömde jag att driva och ibland så fick jag till några fina.


Efter det så jobbade vi mycket med att göra bra galoppfattnigar, skritt-galopp-skritt. Då gick det verkligen undan. Ibland så fick jag inte riktigt till det och det blev lite piaffliknande och konsiga galoppfattningar. Men det var bara att ta tillbaka och göra om. Efter ett tag när jag blev mer bestämd så gick det som ett rinnande vatten och jag började verkligen känna igen honom igen. Är grymt kul med dessa övningar när hästarna blir pigga och glada hihi.


I slutet så travade vi av dom lite snabbt, jag red bara på på volter och fyrkantspår och då gick han som klockan. Är verkligen nöjd med hur lektionen slutade med tanke på hur katastrofalt dåligt det gick i början. Dagar som dessa är jag fortfarande glad att jag rider på ridskola och att man har en ridlärare som säger vad man ska rida för några övningar haha.

Av Elin - 17 april 2013 17:34


Hejsan hoppsan alla goingar. Har eran dag varit bra? Min verkar bara bli bättre och bättre. Hoppas att det håller i sig länge haha. I morse så var jag inte alls sugen på att åka iväg till förskolan, hade verkligen noll inspiration och noll ideér på hur jag ska lägga upp VFUperioden.  Ville bara ligga kvar i sängen och tycka synd om mig själv typ haha. Men såklart så hade jag hunnit tagga till lite bättre tills jag kom fram till förskolan.


Har varit en lång dag på förskolan och sjukt mycket vuxna på Nyckelpigan idag, men jag tycker att det har gått bra ändå. Till och med så bra så att jag har kommit på ett projekt att göra med barnen, hoppas bara att det blir bra och att det funkar. Det ska nog inte vara några problem tror jag :D! 


Att bro på förskolan så måste jag berätta något sjukt kul som hände idag. När jag var ute på gården så var det ett barn från en annan avdelning som var väldigt nyfiken på min protes eftersom jag inte hade några vantar på mig. Idag så var jag bara ute en timme då jag sen var tvungen att gå in för planering. Efter några minuter så hör jag att någon ropar på mig och det visade sig att barnet hade hittat en fingertopp från min proteshanske på marken och ville ge den till mig. haha jag höll på att då av skratt, eller jag höll mig faktiskt väldigt bra och sa tack men jag tyckte det var så sjukt kul. Den som sägar att barn är tråkiga har helt fel!


Ska sart byta om och åka iväg till stallet, Elin har lovat att fota mig igen och det är sjukt fint väder idag oxå så tänkte åka tidigare. Återkommer när jag kommer hem och har duschat, puss!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards