lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2013

Av Elin - 3 oktober 2013 14:37


 


Hej på er vänner. Nu sitter jag här i soffan nyduschad och lite seg i kroppen. Klockan ringde vid 8 imorse och jag var galet trött, somnade vid 2 så det blev inte så jättebra sömn inatt.  Men iallafall, vid kvart över 9 så åkte ajg mot stallet, inte Vällingby utan Säby denna gång för att möta upp Mimmi. Eftersom jag ska börja ta Palette ca en gång i veckan så var det tänkt idag att vi skulle göra en liten checkning så jag har koll på allt och grejer, var ju där och tog hand om Palette i fyra dagar i somras men saker och ting kan ju ha ändrats under tiden ;).


Fint vid bussen i morse.


Jag kom dock lite sent, pgr av signalfel så när ajg kom vid ca 1015 så var Palettes box redan mockad och det var bara att ta in henne från hagen och fixa i ordning henne, lyx! Vi red inne i lilla ridhuset idag. Jag hade med mig min nya tygel, men den gick inte att använda så tog bara handtaget på Mimmis tyglar så löste det sig bra, det var ju ett tag sedan jag red Palette nu så det blev lite testing testing idag. 



Har kommit fram till att det är svårare att rida i vänstervarv för då tappar ajg hela högersidan och Palette åker utåt från voltspåret när jag rider på volt. Sen eftersom jag rider med bara ena handen så blir hela min kropp sne och jag tycker att det känns som att hästen går snett. Det finns mycket att jobba på. Lära sig att använda benen och sätet mer, våga prova mig fram och fortfarande titta framåt haha som jag skrev igår oxå! Men det ska bli kul att få ha Palette lite mer och lära känna henne, tillslut så får lär vi nog känna varandra!


När ajg var klar efter lite stöttning och hjälp av Mimmi så hoppade jag av för att hon ville prova att rida med min tygel, tänk, hon är den första på alla år som jag har ridit med mitt handtag som har vågat ta sig upp och rida med den. Tyckte att det såg jättebra ut och det känns som att hon nu kan sätta sig in i min situation hur man styr och ställer med den ;). Nu är det bara Åsa som måste upp och prova tycker jag haha!


Snällare häst får man leta efter!

Av Elin - 2 oktober 2013 21:44


Åh vad kul det var att rida idag! Jag börjar tro på mottot att komma till stallet otaggad varje vecka för Billy går som klockan varje gång jag gör det haha. Kanske ligger det nått i att jag inte ställer så höga krav på varken mig eller Billy när jag kommer otaggad oxå, därför hoppar jag inte upp på hästryggen med massa måsten och press. Blev iallafall grymt otaggad när jag kom och fick reda på att vi skulle rida ute i paddocken, i denna kyla! Fy bubblan! Men förutom det usla underlaget i paddocken så kändes det riktigt bra idag.


Skrittade fram och red skänkelvikningar utan gummisnodd idag, tyckte han lyssnade ganska bra på skänklarna idag fredan från början, i skänkelvikningarna så tog han upp huvudet ganska mycket och blev lätt förböjd, men han flyttade sig ändå helt okej. Speciellt i höger som faktiskt är det svåra varvet för både honom och mig, men fick till några fina flyttningar där oxå idag. Kul!


Efter det så jobbade vi mycket på volten, red på stora mittvolten nästan då vi fick anpassa oss lite efter det dåliga underlaget. Valde att sätta på gummisnodden då. Vi jobbade mycket med tempoväxlingar i traven och även trav-skritt-trav övningar. Tyckte han lyssnade väldigt bra på skänkeln och formen kändes för det mesta väldigt bra och avslappnad. Jag måste däremot tänka på att TITTA FRAMÅT! Och även ta ner hälarna mer! Vi jobbade även med att förböja hästarna lite åt båda varven, detta tycker jag är väldigt bra men i en viss mängd för det mjukar verkligen upp Billy och han blir helt loss i sidorna efter ett tag har ajg märkt. 


Efter en liten skrittpaus så fattade vi lite galopp från trav. Tyckte att det gick lite upp och ner idag i galoppen. Han blev otroligt pigg i båda varven och ibland så klarar jag inte av att hålla emot med ytterskänkeln samtidigt som jag håller galoppen och då blir det lätt att bogen åker ut och vi glider ut från voltspåret. I vänster så gick det lite lättare, blev en mer kontrollerad galopp men jag var lite för rörlig i vänsteskänkeln då jag koncentrerade mig på att stigbygeln skulle vara rätt och hälen neråt. Sista vänstergaloppen vi gjorde från skritt däremot blev jättebra, han galopperade i en lugn galopp och formen var oxå där. 


I slutet så travade vi av dom lite och då kändes han jättefin och mjuk och lyssnade jättefint på skänkeln. Fina fina Billy! 


Här kör vi på säkerhet, host host ;).



Av Elin - 2 oktober 2013 13:56


Hej på er vänner. Åh, sov så otroligt dåligt inatt. Hade sjukt ont i kroppen och mådde illa. Har oxå lyckats vända på dygnet igen, men ska föröka skärpa mig nu och gå upp i hyfsad tid varje dag nu framöver. Igårkväll så satt jag inne i mitt rum med massa tända ljus och skrev lite blogginlägg, men det slutade med att ajg fastnade famför tumblr och sen helt plötsligt så var klockan 1 på natten. Har verkligen blivit beroende av tumblr nu känner jag haha! 


Idag vaknade jag upp och mådde fortfarande lite konstigt, men jag låg kvar i sängen ett tag och mös, sedan gick jag upp. Har verkligen inte gjort någonting idag. Eftersom tentan är inlämnad och nya kursen inte är startad än så har ajg inget att göra, känns rätt skönt det med om jag ska vara ärlig. Just nu sitter ajg och lyssnar på Melissa Horns nya album, hon är lika bra som alltid!


Åh, jag är så sjukt sugen på att gå ner till Spånga konditori, köpa en latte och en Elletidning och sitta där resten av dagen och drömma mig bort. Eller ännu bättre, åka till New York med ett gäng tjejkompisar och shoppa, festa och fika och bara få släppa allt som finns i Sverige för ett tag, skola, umgänge, ridsport, ja allt! Skulle inte tacka nej till det! Nä vänner, nu ska jag fortsätta drömma mig bort på tumblr, puss på er!



Av Elin - 1 oktober 2013 20:25


Jag drömde om dig inatt.

Jag ville bara att du skulle veta det.

Jag älskar dig. 

Över allt annat. 

I evighet.

Av Elin - 1 oktober 2013 15:21


Hej på er vänner! Har ni haft en bra dag idag? Eller, dagen är ju inte slut...Eftersom att mitt rum har sett ut som hej kom och hjälp mig i ca en månad nu för att jag inte har haft riktigt tid att fixa det. Jag har inte ens velat ta ett krot på hur det såg ut för jag skämdes så mycket haha! Men idag så hade jag minsann inga orsaker att slippa, hemtentan är inlämnad och den nya kursen börjar inte förs på Måndag så idag satte jag igång! Har städat ungefär från 13-nu, så är ganska slut nu känner jag haha! Fast sen så har jag en viss förmåga att komma in på annat samtidigt som jag städar, typ så fastnade jag med gamla skolkataloger från högstadiet och gymnasiet, shit vad man har förändrats under åren haha! Tur att man slipper skolfotografering på universitetet!


Nu ska jag iallafall sätta mig i soffan och läsa igenom några tidningar som jag inte har hunnit läsa igenom än, massa specialpedagogik och förskola. Idag har jag förresten fått hem kurslitteraturen inför nästa kurs, pedagogisk dokumentation, OCH så har jag fått mejl som välkomnar mig till NÄSTA kurs, alltså specialpedagogik. Holy macarony vad SU gör att man stressar ännu mera asså! Vi har inte ens börjat med den nya och redan så får man mejl om nästa kurs. Menmen, nu ska vi ta en sak i taget ;). Läsa var det ja, ciao!


Av Elin - 1 oktober 2013 01:44


Hej på dig vackra människa som är vaken vid denna sena tid. Egentligen så borde jag väl sova nu och jag känner att jag är ganska trött, men jag känner mig själv så pass väl att jag vet att direkt när det är kolsvart i rummet och jag ska försöka sova så börjar hjärnan arbeta på högvarv. 


Jag ligger här som vanligt i min säng med tända ljus och filosoferar. Jag tänker på livet. Att det faktiskt nu är Oktober, tiden går för fort! På om jag verkligen gör rätt val i mitt liv. Missförstå mig inte nu, jag vet att jag pluggar rätt och att jag älskar ridsporten men på något sätt så känns det som om jag inte går in för allt helhjärtat. Det känns som att jag kan mer och att jag borde prestera bättre. Hur mycket jag än försöker så blir det fel ändå, ibland har jag god lust att kasta in handduken och skita i det. Kanske är det jag som har för höga krav på mig själv, jag är fortfarande i den tiden i livet då jag vill att allt ska hända nu på en gång, på det bästa sättet och jag vill ha fullt upp. Men jag vet inte om det verkligen är så bra...En sak som jag har lärt mig om mig själv är iallafall att jag aldrig kommer att ge upp. Jag ska kämpa tills jag dör! Tacka Carola för det! Så många gånger som hon har räddat mig. Jag vet, det låter klyschigt men det är sant.


Nä, det var inte meningen att skriva om allt detta. Jag vill bara avsluta med att säga att du är värdefull, precis som du är! Låt ingen få dig att tro något annat. Var lycklig, tacksam och uppfyll dina drömmar! Gud är med dig, hela tiden. Kärlek. God natt.



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards