lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2013

Av Elin - 25 oktober 2013 19:06


God kväll fina ni. Fredagskväll och löning, känner mig fett rik idag haha, synd bara att det känns som att man precis betalade räkningarna och att det snart kommer några till. Har ni haft en bra dag? Det har jag, tiden har gått så fort bara. Filmen som jag och Sofi kollade på i eftermiddags/kväll var IRL, inte världens bästa film precis. Synd med tanke på att budskapet var otroligt viktigt och bra, om mobbning. När Sofi och jag kom till biosalongen så var den helt tom så vi passade på att leva lite rövare hehe, alla började typ droppa in förs när det typ bara var fem minuter kvar. Haha måste berätta om mina otroligt bra skills, när jag skulle sätta mig längst bak för att Sofi skulle ta kort på mig så satte jag mig bara på några platser, tror ni inte att jag lyckades sätta mig på våra platser som vi hade bokat! Coolt ju, är nog synsk! ;)



Kom hem vid 18 ungefär och möttes av ett brev från KS, inte det roligaste om man säger så. Den 18 December är det dags för återbesök, jag tycker att jag borde ha vant mig vid läget nu men när man blir påminnd om varje återbesök så kommer det ändå upp mycket tankar...



Nu har vi iallafall precis ätit middag här hemma, blev anka och potatisgratäng, älskar potatisgratäng! Sitter i soffan just nu och känner att ajg håller på att somna, det var exakt likadant igår. Har jag varit igång hela dagen så brukar tröttheten komma vid 20:00 varje kväll men sen när jag väl ska gå och lägga mig så är jag inte trött längre, jobbigt läge! Ha en bra kväll vänner <3.

Av Elin - 25 oktober 2013 14:44


Hej på er vänner! Sitter just nu på bussen på väg till kista för en biodejt med Sofi. Haha, hon ringde mig igårkväll och sa knappt hej innan hon frågade vad jag hade för mig på eftermiddagen idag. Självklart så offrade jag mig, en fredagsbio säger man ju inte nej till ;). Kommer inte ens ihåg vilken film vi ska se, men det blir nog bra!

Har varit en tur till universitetet oxå, vi pratade väl mest om tentan och allt annat men vi fick uppgiften klar och inskickad iallafall ;). Nu på väg till kista så har jag sprungit på två vänner, älskar att springa på folk man känner helt spontant, livet blir så mycket trevligare då ;). Nu ska jag fortsätta lyssna på Carola och filosofera lite ;). Kram på er!

Av Elin - 25 oktober 2013 13:00


Jag vet, jag är nästan en månad sen men jag måste ju nästan skriva det ändå. Den 12 Oktober 2008 så skrev jag mitt första blogginlägg så detta år fyller min blogg fem år! Och än så har jag inte blivit någon storbloggare, illa! ;) Skämtosido så har det aldrig varit mitt mål. Jag startade en blogg för att "alla andra" bloggade och jag ville ju inte vara sämre. Det är mycket som har förändrats under dessa fem åren. Nu har jag ganska svårt med att inte blogga som ni märker. Tycker att det är jättekul att gå tillbaka i arkivet när jag red andra hästar till exempel och det är intressant att man verkligen märker hur man har förändrats genom åren. Jag är så mycket mognare nu haha! Sen så började jag till exempel att blogga på blogg.se först men bytte till bloggplatsen ca ett år senare för man kunde tidsinställa inlägg här, men det kan man ju göra på blogg.se nu också. Är det förresten någon som läser min blogg som även läste den i början? 


Haha, bild från Florida. Uppdatera bloggen måste man ju göra fast man är på semester ;).

Av Elin - 25 oktober 2013 09:38


Blir mer och mer stressad för varje dag som går, tentan ska vara inlämnad om en vecka och jag har bara skrivit några hundra ord. Blir mer och mr irriterad på att vi får massor av uppgifter som vi ska göra till varje seminarie när man istället vill koncentrera sig på att skriva på tentan egentligen, suck alltså!


Idag är iallaflal vårat lärarledda seminarie inställt pgr av sjukdom, men mitt SA ska jobba lite med uppgifterna vi har fått istället. Hoppas att det ite tar allt för lång tid bara! Idag är det fredag förresten! Jippi :D! Tror jag kommer få en awsome helg faktiskt, först spök och middag imorgon med Melissa och sen inspelning av Så ska det låta på Söndag, fast hela dagen på söndagen ska jag verkligen plugga! Tur att inspelningen inte är förs vid 1930 haha! Nu måste jag verkligen koncentrera mig på att plugga, återkommer, kram!

...

Av Elin - 24 oktober 2013 17:22


Idag var du starkare än vad jag var när jag vaknade. Nu är det du som är svagare.

Jag hatar dig.

Av Elin - 24 oktober 2013 14:40


Herre Jesus vad denna dag har gått fort. Nu är jag iallafall nyduschad och har intagit viloläge i soffan ett tag. Efter lite förseningar (varför är det alltid förseningar när jag ska till Säbystallet!?) så kom jag äntlgen fram till stallet, hade väl planerat att ta det lugnt men ändå föröka att inte bli allt för sen hem, tyckte att ajg lyckades helt ok med det idag, vanligtvis så känns det som att det alltid tar tre timmar extra än vad man hade tänk haha. Orkade inte riktigt rida ett seriöst dressyrpass, känns så schysst' mot både en själv och hästen när man hoppar upp och bara dressyrar lite oseriöst, nej istället för ett dressyrpass så blev det faktiskt en barbackatur i skogen med Carola i öronen, var jättemysigt verkligen tills det kom en cykel i full fart bakom oss och efter det så var helt plötsligt allt läskigt haha. Men vi skrittade en tur tills hon började lugna ner sig igen och då vände vi hem. Jobbade lite med att ställa och att rida lite öppna emellanåt och i slutet så blev hon riktigt fin faktiskt.

 



Tror jag kom ifrån stallet vid 1230 ungefär och när jag gick så såg Palette så nöjd ut med hö i hagen som hon mumsade på när hon smågnäggade ett litet hej då, vi kan väl åtminstode låtsas att hon gnäggade hej då till mig ;)!


 

Hade tänkt att jag skulle plugga nu när jag kom hem, men jag fastnade i telefonen ang DUS i typ en timme så klockan hann rinna iväg och nu när jag har satt mig ner så inser ajg att jag är alldeles för seg i huvudet för att plugga. Får läsa lite litteratur innan jag åker iväg till skolan imorgon förmiddag istället. Nä hörni, nu ska ajg slänga iväg ett mejl sen ska jag nog titta lite på TV och hoppas att ajg inte somnar haha.

Av Elin - 24 oktober 2013 08:48


God morgon på er vänner. Gaaah vad trött jag är! Somnade inte förs vid 0230 inatt! Trots att jag var hur trött som helst när jag gick och la mig så vände och vred jag på mig i två timmar, suck! Kände mig faktiskt lite dålig igår, tror att det hade och göra med att jag var trött i huvudet eftersom jag pluggat ganska mycket, men jag tog ändå en ipren innan jag gick och la mig, jag har verkligen inte tid för att bli sjuk nu! Har god lust att gå och lägga mig i min varma och sköna säng, men icke! Dels så vill jag inte vända på dygnet och dels för att jag faktiskt ändå vill börja dagen med att pussa på ponnyn och rida en sväng. Behöver det idag känner jag, det ser ut som att det är ganska fint väder så ska nog bege mig ut i skogen barbacka tror jag.


Lär väl komma hem vid 1 kanske, sen får vi se vad som händer. Kanske plugg eller så vilar jag lite från det idag. Återkommer när jag är hemma kompisar, nu ska jag dricka upp mitt te och klä på mig, sen är det bara att ta sig till stallet, kram!


Av Elin - 23 oktober 2013 21:51


Idag blev det både ris och ros för mig på Billys rygg. I början så tyckte jag att det var katastrofalt men i slutet så kändes han riktigt bra! Red med gummisnodden runt halsen i början för att känna på honom utan den. Gjorde mycket halter och jobbade på böjda spår, han tog upp huvudet ganska mycket och jag hade då svårt att vara still och stadig i handen. Vi gjorde en övning som innebar att man skulle göra en halv volt tillbaka och sen rida skänkelvikning på hörnlinjen om man vände vid medellinjen. I början så visste jag knappt vad jag gjorde haha, jag var lite seg i huvudet och förstod inte hur man skulle göra en volt tillbaka och sen göra skänkelvikning men jag gjorde så gott jag kunde. I början så blev det lite vingligt och så fort jag började med att flytta honom så tog han upp huvudet och spände till lite, men han flyttade ändå helt okej för att vara dom första gångerna. 


Efter det så gjorde vi samma övning i trav, där valde jag att spänna fast gummisnodden så jag skulle få lite hjälp med stödet. Det gick mycket bättre då, han fick mer fart och blev mer stadig vilket gjorde att jag kunde bli tydligare med hjälperna. Han flyttade sig riktigt bra när jag väl gjorde rätt med att hålla honom rak och hade fart. När vi sen kom ut på fyrkantspåret efter skänkelvikningen så skulle vi komma ut i en öppna och rida det till hörnet, öppna är Billy verkligen jätteduktig på eftersom han är otroligt mjuk i sidorna. Vi fick till flytet med skänkelvikningar och öppna i slutet och det kändes riktigt bra. 


Efter en liten paus så jobbade vi med galoppen genom att fatta från skritt vid A, X eller C på volterna och sen galoppera till nästa bokstav för att där bryta av till skritt. En jätterolig och nyttig övning verkligen då jag tycker att man verkligen känner skillnaden mellan den första fattningen till den sista. Dock så började vi i högervarvet så är både Billys och min svåra sida, men det gick verkligen klockrent! Jättefina fattningar, en lugn och fin galopp och han fattade höger galopp i VARJE fattning! Ett stort steg framåt då Billy har det lite svårare i högervarvet. I vänster så blev det lite klurigare, han missförstod ibland och fattade höger men det var bara att försöka fatta om fort så det blev rätt. Men efter några fattningar som jag nästan var övertydlig med så hajade han till och fattade rätt tillslut. 


I slutet så travade vi av dom lite och han kändes verkligen superfin där! En bra och flytande trav, otroligt loss i sidorna och sökte sig mer och mer neråt och lyhörd för mina skänklar. Han frustade till emellanåt och man kunde bara inte låta bli att bara sitta där och le och klappa. Jättekul verkligen!




 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards